Zo maak je bladerdeeghapjes met geitenkaas ham en lente-ui

Een heerlijk recept voor bladerdeeghapjes met geitenkaas, ham en lente-ui. Ik maakte dit hapje met bladerdeeg een paar weken geleden. Ik ben wat experimenten aan het doen om te kijken of je bladerdeeghapjes kunt maken in de airfryer. Tot nu toe lukt dat prima.

Je kunt deze hapjes met bladerdeeg en geitenkaas maken in airfryer maar ook gewoon in de oven.

 

Zelf bladerdeeghapjes met geitenkaas maken is heel eenvoudig

Zelf bladerdeeghapjes met geitenkaas maken is heel eenvoudig

Het voordeel van de airfryer is dat ze heel snel klaar zijn, het nadeel is dat je er maar een paar tegelijk kunt maken. Wil je veel hapjes maken dan is een gewone oven veel geschikter.

Met dit recept maak je 8 kleine lekkere hapjes met geitenkaas uit de oven

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met geitenkaas ham en lente-ui

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 3 kleine rondjes zachte geitenkaas (formaat voor de salades)
  • 1 stengel lente-ui
  • 3 eetlepels hamblokjes
  • Kneepje honing

Wedden dat jij ook zulke lekkere hapjes met geitenkaas kunt maken?

Wedden dat jij ook zulke lekkere hapjes met geitenkaas kunt maken?

Zo maak je heerlijk simpele bladerdeeghapjes met geitenkaas

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij ieder plakje bladerdeeg in vieren
  • vervolgens verdeel je de verbrokkelde geitenkaas en de ham over de 8 hapjes
  • Snij een lente-uitje in smalle reepjes
  • Leg daarna op ieder hapje een beetje lente-ui
  • Nu nog een klein kneepje honing over elk bladerdeeghapje doen
  • Leg de hapjes op een stuk bakpapier op de bakplaat
  • Bak de bladerdeeghapjes met geitenkaas af in de oven, 15 minuten op 200 graden
  • Kijk af en toe of de bladerdeeg hapjes niet te snel gaan in de oven
  • Serveer deze hapjes warm

Baktijd voor de airfryer:

Ongeveer 5 minuten op 200 graden zonder voorverwarmen

Met deze geitenkaashapjes kan je nog veel meer lekkere varianten bedenken. Je kunt bijvoorbeeld ook een hapje maken met geitenkaas en salami. Leef je uit en maak vooral lekker veel varianten. Maak alles op uit je koelkast. Zonde om weg te gooien toch?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.