Zelfgemaakte knoflooksaus met kwark en mayo

Afgelopen week betaalde ik 2 euro voor een bakje knoflooksaus en eigenlijk vond ik het belachelijk duur voor zo’n klein bakje. Met een gezin shoarma eten gaat je niet lukken met zo’n bakje. Het smaakte prima, daar viel niets op af te dingen.

Mijn “dat-kan-ik-toch-zelf-ook-maken” fase

Toch maar eens zelf proberen knoflooksaus te maken. Ik zit toch even in mijn “dat-kan-ik-toch-zelf-ook-maken” fase. Ik zocht een simpel romig recept voor knoflooksaus en ik denk dat ik het heb gevonden.

Knoflooksaus smaakt lekker bij heel veel verschillende gerechten: bij vlees (shoarma kan niet zonder knoflooksaus) maar ook als dip bij de groentestengels. Knoflooksaus gaat ook prima samen met champignons in bierbeslag en met gefrituurde uienringen. Natuurlijk gaan we in december weer volop gourmetten en ook dan staat er steevast een gezellig bakje knoflooksaus op tafel.

Zelf knoflooksaus maken met kwark en mayo. Erg lekker en het scheelt je ook nog een veel geld
Zelf knoflooksaus maken met kwark en mayo. Erg lekker en het scheelt je ook nog een veel geld

Er zijn wel 100 recepten voor knoflooksaus

Ik ben er tijdens mijn zoektocht achter gekomen dat er wel heel veel verschillende manieren zijn om knoflooksaus te maken. Misschien zet ik er nog wel een paar op de site, dan valt er ook nog wat te kiezen. Helaas schrijf ik niet snel genoeg om alle recepten op de site te krijgen. Zeker nu men weet dat ik site over borrelhapjes heb krijg ik steeds meer recepten van vrienden. “joh, dit recept moet ook echt op je site! Is ons familierecept en het is de allerlekkerste van de hele wereld” Vaak is dat wel waar, maar ik vrees dat het nog even gaat duren voor alles echt op de site staat.

Ingrediënten voor knoflooksaus met kwark en mayo

 • 4 a 5 eetlepels mayonaise
 • 4 a 5 eetlepels volle kwark
 • 2 teentjes knoflook
 • Mix van peterselie en bieslook naar smaak
 • Een paar druppels citroensap
 • Halve theelepel suiker

Hoe maak je zelf romige knoflooksaus met mayo en kwark klaar?

 • Pel de knoflook en hak de knoflook heel fijn of gebruik gewoon een knoflookpers
 • De peterselie en de bieslook super fijn snijden
 • In een bakje meng je de kwark en de mayonaise door elkaar
 • Doe daar dan de knoflook, citroensap, suiker, peterselie en bieslook bij
 • Roer alles heel goed door elkaar
 • Klaar! Zo maak je zelf goedkoop de lekkerste knoflooksaus

Net zo lekker als uit de winkel als het tegenzit, meestal veel lekkerder!

De ‘light’ variant maak je met halvanaise en magere kwark. Het scheelt een bom calorieën en het smaakt nog steeds naar knoflooksaus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.