Zelfgemaakte broodbakjes met garnalensalade

Een recept waarvoor je je moet schamen, maar waarmee je ook grote indruk maakt op je gasten. Waarom schamen? Omdat het echt super makkelijk is om te maken maar ja, dat weten je gasten gelukkig niet. Die denken dat jij de nieuwe sterrenkok bent. Laat ze maar lekker in de waan zou ik zeggen.

Ik was van plan om tosti’s te maken en dat is er bij in geschoten. Een berg wit casinobrood over en eerlijk is eerlijk. Dat is niet echt lekker brood om zomaar “los” te eten. Als tosti is het prima maar verder….

Wat zal ik dan eens doen met al dat brood?? Ik heb er zelf broodbakjes van gemaakt en daar heb ik wat garnalensalade in gedaan. Super lekker ! Met een paar sprietjes dille of bieslook lijkt het net een culinair verantwoord hapje.

Zelf broodbakjes maken? Super eenvoudig en wedden dat je indruk maakt op je gasten?

Zelf broodbakjes maken? Super eenvoudig en wedden dat je indruk maakt op je gasten?

Ingrediënten voor zelfgemaakte broodbakjes met garnalensalade

  • 6 witte boterhammen
  • Beetje roomboter
  • Bakje garnalensalade
  • Takje dille of bieslook

Verder heb je nodig:

  • Muffin bakvorm
  • Deegroller (of lege wijnfles)
  • Grote uitsteekring (of een leeg groente blikje)

Bloedsimpele broodbakjes met lekkere salade

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Steek uit de boterhammen een mooi rondje (als je geen uitsteekringen hebt… een blikje kan ook wonderen verrichten en met een mes en een vaste hand kom je ook een heel eind)
  • Rol de broodrondjes plat met een deegroller
  • Besmeer de broodjes met een beetje boter
  • Duw de broodjes met de boterkant naar beneden natuurlijk netjes in een muffinvorm
  • Zet de muffinvorm nu 15 minuten in de oven op 200 graden
  • Haal de broodbakjes voorzichtig uit de muffinvorm en laat ze nog even afkoelen
  • Daarna gewoon de zelfgemaakte broodbakjes vullen met garnalensalade en daar doe je heel decoratief een sprietje bieslook of dille op.

Even briljant als simpel, dat zijn vaak de beste borrelhapjes.

Heb je een berg brood over met een gat er in? Wil je dat brood niet weggooien of aan de eendjes voeren? Maak er dan paneermeel van! Lees hier meer over zelf paneermeel maken.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.