Zelf saucijzenbroodjes maken

Ik dacht dat saucijzenbroodjes maken moeilijk zou zijn maar na enig speurwerk was er geen andere conclusie mogelijk: het is juist heel eenvoudig om ze zelf te maken!

Onderaan staat ook de variant voor mini-saucijzenbroodjes, het perfecte bladerdeeg borrelhapje voor iedere verjaardag.

Het verschil tussen de recepten voor saucijzenbroodjes zit vooral in de manier waarop je het gehakt een lekkere smaak gaat geven. De één gebruikt een potje gehaktkruiden, de ander leeft zich uit met de meest exotische kruiden en weer een ander vergeet om er kruiden aan toe te voegen….(bah)

Je kunt dus stellen: honderden smaken om een saucijzenbroodje mee te maken. Voor mij was het dus duidelijk: gehakt kopen, bladerdeeg ontdooien, leef je uit met je kruidenrekje, eitje door het gehakt en klaar is kees. Mijn versie is met wat Indische invloeden.

Met dit recept maak je 6 grote saucijzenbroodjes of 24 mini saucijzenbroodjes.

saucijzenbroodjes maken, echt lekker en toch heel eenvoudig

saucijzenbroodjes maken, echt lekker en toch heel eenvoudig

Ingrediënten voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes

  • 250 gram gehakt (ik heb rundergehakt gebruikt)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 klein uitje
  • 1 ei
  • Scheutje ketjap manis
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje paneermeel
  • Peper en zout
mini saucijzenbroodjes zijn heerlijke borrelhapjes, perfect als feesthapje op een verjaardag

mini saucijzenbroodjes zijn heerlijke borrelhapjes, perfect als feesthapje op een verjaardag

Hoe maak je zelf saucijzenbroodjes?

  • Oven op 200 graden voorverwarmen
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Ui snipperen en mengen met het gehakt
  • De kruiden, knoflook, ketjap en de sambal toevoegen en alles even goed door elkaar kneden
  • Ei klutsen en ook door het gehakt kneden maar wel een klein beetje ei achterhouden
  • Paneermeel door het gehakt doen zodat het niet te nat is
  • Van het gehakt rol je tussen je handen 6 rolletjes op de maat van het bladerdeeg
  • Leg het rolletje gehakt iets voorbij het midden op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht
  • Met een vork even de randjes goed dichtdrukken
  • Met een kwastje de saucijzenbroodjes insmeren met het geklutste ei
  • Bakplaat bekleden met ovenpapier en de saucijzenbroodjes hier op leggen
  • Bakplaat in de oven en dan 15 a 20 minuten wachten en smachten tot ze klaar zijn
saucijzenbroodjes in de oven

saucijzenbroodjes in de oven

Mini saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes doen het ook prima als borrelhapje maar dan maak je een kleinere versie. Het recept is identiek maar nu snij je vooraf het saucijzenbroodje in vieren.

Met bovenstaand recept maak je dus in een handomdraai 24 kleine saucijzenbroodjes.

Geloof me, deze hapjes smaken 100 keer beter dan de voorverpakte mini saucijzenbroodjes in de winkel, die zijn snel wat zompig en smakeloos (en maandenlang houdbaar, dat is op zich ook al verdacht)

en zo maak je er mini saucijzenbroodjes van

en zo maak je er mini saucijzenbroodjes van

 

 

Latest Comments

  1. Ed 03/03/2013
  2. Elly 18/09/2015
  3. anne 07/02/2016

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.