Zelf pizza maken van overgebleven borrelhapjes

Even kijken of dit iemand bekend voorkomt: je gaat voor een feestje of je verjaardag zelf borrelhapjes maken en als je alles hebt gemaakt heb je van heel veel ingredienten nog van alles over. Natuurlijk was je bang dat er te weinig te eten zou zijn dus ook van de hapjes is nog wel iets over gebleven. Zonde, zo’n koelkast vol met lekker eten toch?

Wat ik doe met overgebleven ingredienten voor borrelhapjes

pizza van restjes

pizza van restjes

Om niet teveel weg te gooien maak ik van alles wat is overgebleven een lekkere plaatpizza. Ik koop bij de Appie een pizza-kit. Daar zit een rol pizzadeeg in met tomatensaus. Ik maak de basispizza volgens de beschrijving en vervolgens maak ik mooie hoekjes met verschillende ingredienten die goed bij elkaar passen.

Tijdens of na het feestje alles opmaken (of beide ;-))

Om alles op te maken heb je twee opties (nou ja, eigenlijk 3 dus):

  1. Je maakt de plaatpizza met wat er over is voor je feestje van start gaat en je maakt dus iets minder hapjes want deze plaatpizza ga je ook serveren op het feest
  2. Je maakt het de dag na je feest en je maakt ook meteen alles op van wat er is overgebleven aan borrelhapjes
  3. Je doet beide opties

Op deze manier maak je op een lekkere manier toch (bijna) alles op. Je kunt natuurlijk ook zelf een pizzabodem maken of een pak pizzabodemmix kopen maar vaak ben je op de dag van je feest al druk genoeg en dag erna ben je misschien wel een beetje brak dus ik maak het mezelf meestal gemakkelijk.

Zelf plaatpizza maken met kinderen

Tip: Als je kinderen hebt dan vinden ze het vaak leuk om zelf hun pizza samen te stellen. Leg alles wat op moet voor ze klaar en laat ze zelf een deel van de pizza beleggen met wat ze zelf lekker vinden. Misschien is het wel verstandig om er een frisse salade bij te serveren voor de vitamientjes als je voor optie 2 gaat.

Zelf pizza maken van overgebleven borrelhapjes

Zelf pizza maken van overgebleven borrelhapjes, je gaat toch niet al dat lekkere eten weggooien?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.