Zelf paneermeel maken

Op deze site staan meerdere recepten waar je paneermeel voor nodig hebt. Natuurlijk kan je een pakje paneermeel kopen in de supermarkt maar je kunt paneermeel ook min of meer gratis zelf maken!

Gratis paneermeel

Nou ja, of gratis helemaal het goede woord is weet ik niet maar wij gooien thuis elke week toch wel een paar boterhammen weg omdat ze oud zijn, en oud brood is gewoon niet lekker (tenzij je er wentelteefjes van maakt;-) Dat brood hoef je dus niet weg te gooien, het is perfect voor het zelf maken van paneermeel en daardoor is het min of meer gratis.

Paneermeel hoef je absoluut niet te kopen, dat maak je voortaan zelf
Paneermeel hoef je absoluut niet te kopen, dat maak je voortaan zelf

Zelf paneermeel maken van oud brood

Snij de korstjes van het brood af. Leg de sneetjes oud brood in de oven op 150 graden (of nog lager, de broodjes moeten knapperig en bros worden, niet zwart) Wacht tot de broodjes helemaal bros zijn, ook in het midden. Doe het brosse brood nu in een keukenmachine en maal het fijn tot je je zelfgemaakte paneermeel hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je het ook met een vork goed fijnprakken of je doet de stukjes brood in een plastic zakje en rol er een paar keer met deegroller of een fles overheen. Dat zakje voorkomt een hoop troep in je keuken.

Zelf Paneermeel maken van beschuit

Je kunt niet alleen paneermeel maken van oud brood, ook met beschuiten kun je prima zelf paneermeel maken. Je neemt in iedere hand een beschuit en je schuurt

zelf paneermeel maken is heel eenvoudig met beschuit of oud brood
zelf paneermeel maken is heel eenvoudig met beschuit of oud brood

ze langs elkaar heen. Laatste stukje met je vingers verpulveren.

Hoe lang is paneermeel houdbaar?

Je paneermeel is in principe ongeveer een jaar lang houdbaar maar het is wel belangrijk om het in een goed afgesloten bus te bewaren waar geen vocht bij kan komen. Bij de meeste mensen staan de kant en klare kartonnen pakjes in dat kleine kastje boven het fornuis…. En als er één vochtige plek is in de keuken…. Niet doen dus, gewoon even in een goed afsluitbaar bakje doen, dan heb je een jaar lang plezier van je huisvlijt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.