Zelf eiersalade maken

Zelfgemaakte eiersalade smaakt vaak beter dan de kant en klare varianten in de supermarkt. Met dit recept maak je voortaan zelf de lekkerste eiersalades. In je zelfgemaakte salade zit meer ei, en je hebt meer controle over wat er wel, en vooral wat er niet in gaat. Eigenlijk gaat dat laatste argument altijd op als je zelf hapjes maakt, of salades zoals deze keer. Zoek je nog veel meer recepten voor eiersalade dan kan ik je eiersalade.eu van harte aanbevelen. Eiersalade smaakt lekker op geroosterd brood, op een vers stukje stokbrood, maar ook heel gewoon op een klef wit bolletje is het een feestje.

Natuurlijk kan je deze eiersalade ook gebruiken voor op toastjes. Dat is heel erg standaard maar standaard ook heel erg lekker. Wat is er mis met traditionele hapjes? Helemaal niets toch?

Ingrediënten eiersalade met kaas

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 70 gram geraspte kaas
  • 2 augurken

Peper en zout naar smaak

eieren

hoeveel eiersalade zou je hier van kunnen maken?

Zelfgemaakte eiersalade stap voor stap

  • Kook de eieren hard in een steelpannetje (ongeveer 10 minuten)
  • Laat de eieren schrikken onder de koude kraan
  • Pel de eieren en laat ze even afkoelen
  • Prak de eieren fijn met een vork (of een eiersnijder gebruiken, 1 x in de lengte en 1 x in de breedte)
  • In een kommetje de zure room, halfvolle mayonaise en de mosterd mengen tot een mooi sausje
  • Dan de geprakte eieren erbij doen, samen met de geraspte kaas
  • Augurken in kleine blokjes snijden en ook door de salade doen
  • Meng alles goed door elkaar en eigenlijk ben je dan al klaar

Garneren kan je doen met een paar takjes verse bieslook

bieslook

garneer je zelfgemaakte eiersalade met wat takjes bieslook

Perfecte salade voor de paasbrunch

Latest Comments

  1. sjaak 21/03/2015
  2. aafke 30/09/2015

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.