Zelf dadelpasta of dadelpuree maken

Dadelpasta, of dadelpuree, net hoe je het wil noemen, kan je heel makkelijk zelf maken. Ik bedoel écht heel makkelijk. Als je een blender hebt is het zo gepiept en dan heb je een heerlijke pasta die je voor verschillende gerechten kan gebruiken. Wat dacht je van een lekkere dip voor de kaasblokjes? Echt goddelijk lekker kan ik je vertellen. Kaasblokjes met een dip, kan ik daarmee aankomen op een feestje? Ja hoor, en al helemaal als je aan iedereen kan vertellen dat je de dip helemaal zelf hebt gemaakt. Dat het zo makkelijk te maken was vertel je er niet bij. Moet je eens opletten hoe bewonderend ze kijken.

dadelpasta of dadelpuree
Dadelpasta of dadelpuree kan je heel makkelijk zelf maken

Zijn dadels eigenlijk gezond?

Dadels zijn best gezond, ze zitten vol met vitamines en mineralen. Vitamine B6, magnesium en Kalium kan je bijvoorbeeld terugvinden in dadels. Het schijnt ook zo te zijn dat het triglyceridengehalte in je bloed kan dalen door dadels. Dadels zijn ook een bron van vezels, die heb je uiteindelijk ook nodig dus ja, dadels zijn best gezond.

Het eerlijke verhaal is dat er wel heel veel suiker in dadels zit. Het zijn dan wel natuurlijke fruitsuikers, maar het zijn wel suikers. Doe dus echt rustig aan met dit recept voor dadelpasta/dadelpuree.

Dit heb je nodig voor de pasta van dadels

  • 200 gram dadels
  • Ongeveer 200 ml water
dadels
dadels

Zo maak je dadelpuree of dadelpasta

  • Was de dadels even onder de kraan
  • Snij de dadels open en haal de pit er uit
  • Doe de dadels in de blender met een beetje water erbij
  • Pureer tot er een soort jam ontstaat
  • Met meer of minder water bepaal je hoe vloeibaar je pasta moet zijn, doe het water er dus langzaam bij en stop als je dadelpasta de juiste consistentie heeft
  • Bewaar de dadelpasta in een afgesloten potje of bakje in de koelkast

Het fijne van zelf pasta van dadels maken is dat je precies weet wat er in gaat. Belangrijker is misschien wel dat je zelf ook kunt bepalen wat er NIET in gaat. Als je een potje in de winkel koopt is dat wel anders. Daarom ben ik wel een fan zelf maken. Zeker als het zo makkelijk te maken is.

Waarvoor kan je dadelpasta gebruiken?

  • Als dip voor de kaasblokjes
  • ’s Ochtends door de yoghurt met muesli
  • Gewoon zomaar een lepeltje pakken (er he, maar ik doe dat wel soms)
  • Door de havermout
  • Als zoete spread op een cracker
  • Om je smoothie wat zoeter te maken
  • Door je zelfgemaakte granola

Site met alleen maar gevulde dadels recepten

ranking
0/5

Zelf dadelpasta of dadelpuree maken

dadelpasta of dadelpuree

dadelpasta of dadelpuree kan je heel makkelijk zelf maken

Zo maak je dadelpasta

  • Prep Time9 min
  • Cook Time1 min
  • Total Time10 min

Ingredienten voor pasta van dadels

  • 200g dadels
  • 200 ml water

Zelf dadelpasta maken

Preparing the spices

1

Was de dadels even onder de kraan

2

Snij de dadels open en haal de pit er uit

3

Doe de dadels in de blender met een beetje water erbij

4

Pureer tot er een soort jam ontstaat

5

Met meer of minder water bepaal je hoe vloeibaar je pasta moet zijn, doe het water er dus langzaam bij en stop als je dadelpasta de juiste consistentie heeft

6

Bewaar de dadelpasta in een afgesloten potje of bakje in de koelkast

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.