Zalmrolletjes met roomkaas en broccoli

Dat roomkaas en zalm goed samengaan is een bekend gegeven maar ook de combinatie van broccoli en zalm is niet onbekend en zeker niet onbemind. Wat nou als we als die ingrediënten combineren tot een mooi en lekker borrelhapje? Dan hebben we een echt toprecept te pakken lijkt me.

Ach, en als we dan toch lekkere hapjes gaan maken dan is het welprettig om te weten dat volgens gezondheid.rubriek.nl broccoli op plek 2 komt in de top 10 gezonde groenten.  Nou ben ik niet zo’n type die zal zeggen dat dit borrelhapje daarom heel gezond is. Dat zou onzin zijn, maar het is wel zo dat er heel veel minder gezonde borrelhapjes zijn. Nu pak je toch lekker even wat vitamine C, foliumzuur en ijzer mee, dat lukt niet met een bitterbal denk ik.

Ingrediënten zalmrolletjes met roomkaas en broccoli

  • 1 stronkje broccoli
  • 100 gram gerookte zalm in plakken
  • 1 kuipje roomkaas (met kruiden)
  • Versgemalen peper en zout

Hoe maak je deze zalmrolletjes?

  • Begin met het snijden van de broccoli, maak er mooie roosjes van
  • Kook de broccoli 7 minuten in kokend water (meer over kooktijden van groentes, pasta etc)
  • Spoel de roosjes af met koud water en laat ze even goed uitlekken
  • Leg de plakken zalm plat op een snijplank en besmeer de zalm met de roomkaas
  • Peper en zout er over heen doen naar eigen smaak
  • Snij nu met een scherp mes zo lang mogelijke repen van 2 cm breed.
  • Pak een roosje broccoli en draai er een reepje zalm omheen en zet weg in een schaal
  • Doe dat met alle roosjes en zet de schaal nog even in de koelkast tot je de zalmrolletjes met broccoli en roomkaas gaat serveren.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.