Zalmhapjes om je vingers bij op te eten

Deze zalmhapjes zijn ideaal als borrelhapje bij een feestje, of op een verjaardag. Je kunt ze prima vooraf klaarmaken als je in plaats van brood roggebrood gebruikt. Als je toch gewoon brood gebruikt kun je ze het beste vlak voor het opdienen klaarmaken.

Dit zalmhapje maak ik klaar met een olijf erop, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die helemaal niet van olijven houden. In dat geval kun je de olijven vervangen door bijvoorbeeld een witte of een blauwe druif.

zalmhapjes doen het goed bij de borrel. Een heerlijk makkelijk borrelhapje

zalmhapjes doen het goed bij de borrel. Een heerlijk makkelijk borrelhapje

Ingrediënten voor zalmhapjes met Philadelphia

  • een paar sneetjes bruin brood (kan ook prima met roggebrood)
  • een doosje Philadelphia
  • handje alfalfa
  • 100 g zalm
  • groene olijven of zwarte olijven

Makkelijke zalmhapjes voor je volgende feestje

  • rooster de boterhammen, of gebruik plakjes roggebrood
  • snij het brood in zes delen, of snij een plakje roggebrood vier delen
  • bus meer het brood met de Philadelphia
  • snij de plakjes zalm in kleine porties
  • leg op ieder broodje een stukje gerookte zalm
  • garneer de zalmhapjes met een olijf in de alfalfa

Deze zalmhapjes kan je ook garneren met een druif

Deze zalmhapjes kan je ook garneren met een druif

Veel simpeler kun je het niet maken toch? Dit soort zalmhapjes maak je binnen een paar minuten klaar in toch zal iedereen denken dat je een echte keukenprinses bent. Dat zijn de ideale hapjes voor een feestje. Niet veel werk, in toch indruk maken op je gasten.

Nog een tip wat geld mee te besparen: als je bij de visboer bent hebben ze vaak naast plakjes gerookte zalm ook zalmsnippers. Zalmsnippers zijn meestal veel goedkoper dan de nette plakjes gerookte zalm. Omdat je de zalm toch losjes op het broodje legt ziet niemand enig verschil.

Ik wens iedereen veel plezier met dit makkelijke zalmhapje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.