Yoghurtdip op 5 manieren

Dipsaus is niet goed voor je. Dat weten we allemaal heus wel maar ja, het zo lekker. Met dipsaus op basis van yoghurt maak je je dipsaus wel vele malen gezonder. Goed nieuws toch?

Het andere goede nieuws is dat het heel makkelijk is, en dat het heel lekker is.

Ik heb wat lekkere en makkelijke yoghurtdips voor je op een rijtje gezet. Heel veel smulplezier!

Griekse Yoghurtdip met munt

5 recepten voor yoghurtdip
5 recepten voor yoghurtdip

Dit heb je nodig:

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes verse munt
  • Peper en zout

Deze dip is heel lekker bij falafelballetjes!

Voor een flinke bak saus neem je 300 ml Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook en 4 takjes munt. Je perst de knoflook en die roer je door de yoghurt. De munt hak je fijn en die roer je ook door de yoghurt. Je brengt de dip op smaak met gewoon peper en zout.

Simpele Hollandse yoghurtdip

Er zijn heel veel yoghurtdips met spannende lekkere kruiden uit de oosterse keuken, maar dat hoeft niet per se. Ook met heel gewone kruiden kan je een lekker yoghurtdipje maken.

  • 2 el halvanaise (of volvette mayo, ik hou je niet tegen)
  • 4 el volle yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Net als bij het alle andere recepten: snijden, hakken en door elkaar roeren

dipsaus met yoghurt
dipsaus met yoghurt

Spicy dipsaus met kaassmaak

Deze dip is erg lekker bij een bak chips of groentestengels (dus reepjes komkommer, paprika, worteltjes etc.)

  • 6 eetlepels liefst volle yoghurt
  • 2 eetlepels poederkaas (Grozette of Parrano)
  • 2 blaadjes verse basilicum
  • 1/2 theelepel chili explosion (molentje van Santa Marina)

Snij de basilicum fijn (je kunt ook basilicum uit een potje gebruiken, maar vers is gewoon lekkerder). Meng de kruiden en de kaas door de yoghurt. Even roeren en klaar ben je. Die chili explosion heb ik ook voor deze dip met avocado en yoghurt gebruikt.

Yoghurt-kerrie dip zonder poespas

Deze dip is net als het recept hierboven erg lekker bij chips en zeker ook bij snackworteltjes.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Fijngesneden bieslook naar smaak

Wederom gewoon alles door elkaar roeren. Zo simpel als wat maar heel wat minder ongezond dan de sausjes die volledig van mayonaise zijn gemaakt. Voordeel van deze variant met yoghurt is ook dat de smaak wat frisser is.

Glutenvrije yoghurtdip

Dit is een recept van Sophieglutenvrij.nl. Ik ben zelf helemaal niet thuis in de glutenvrije keuken. Ik heb het geluk dat ik gewoon zomaar alles kan eten. Nou ja, ik moet wel oppassen met de kilo’s maar verder geen lastige allergieën. Ik kan dan wel gewoon gluten eten maar dit recept voor Indiase Raita moet je absoluut een keer proberen.

Nog veel meer lekkere sausjes kan je op deze pagina vinden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.