Wraps met tonijn als hapje voor een feestje

Wraps met tonijn als borrelhapje was de laatste keer een enorm succes op een feestje. Ik had ze eigenlijk meer gemaakt omdat ik nog zo’n blikje tonijn in een kastje had staan en ik wist niet zo goed wat ik er mee moest doen. Dat was zo totdat ik ook nog een pak wraps zag liggen in dat zelfde keukenkastje. Wraps met tonijn, dat leek me wel lekker. Dat vonden mijn gasten van die avond gelukkig ook.

Eigenlijk is een wrap hapje met tonijn heel makkelijk zelf te maken. Je hebt weinig potten en pannen nodig en toch serveer je even later een prachtig hapje waar iedereen zijn vingers bij aflikt.

Bekijk hier alle wraps hapjes

Ingrediënten voor wraps met tonijn

  • Ongeveer 4 wraps
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 doosje Boursin sjalot en bieslook smaak
  • 5 zongedroogde tomaatjes (uit een pot met olie)
  • Klein zakje ijsbergsla
  • Versgemalen peper

Wraps met tonijn: een heerlijk klein borrelhapjes of een prima lunch

Wraps met tonijn: een heerlijk klein borrelhapje of een prima lunch

Hoe maak je thuis zelf wraps met tonijn als lekker hapje?

  • Blik tonijn openmaken en goed laten uitlekken
  • De tonijn in een kom doen en met een vork goed losmaken
  • Het hele pakje Boursin met sjalot en bieslooksmaak erbij doen
  • De zongedroogde tomaatjes fijn snijden en die doe je ook in de kom
  • Alles wat in de kom zit goed door elkaar mengen, je krijgt dan een vrij stevig mengsel met tonijn, als laatste nog een beetje versgemalen peper toevoegen
  • De wraps kort verwarmen in de magnetron
  • Op iedere wrap doe je een dun laagje ijsbergsla
  • Het tonijn mengsel over de wraps verdelen
  • Rol nu de wraps strak op en verpak ze daarna in plastic huishoudfolie
  • Leg de wraps rollen nu in de koelkast (minimaal een uur)
  • Voor gebruik snij je de wraps tot mooie kleine rolletjes (5 a 6 per wrap)
  • Steek er eventueel een prikkertje doorheen

 

Zo zie je maar weer, een beetje snuffelen in een keukenkastje kan tot heel leuke recepten leiden, in dit geval wraps met tonijn.

Latest Comments

  1. Marij Claessen 06/11/2016

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.