Wraps met heksenkaas en ham als borrelhapje

Wraps met heksenkaas is een nieuwe liefde van me. Als je een beetje een doorgewinterde hapjesfreak bent heb je vast wel eens heksenkaas gekocht. Je weet wel, dat onduidelijke spul in een soort klein emmertje. Erg lekker maar wat er nou precies in zit?? Dat ga ik nog wel een keer uitzoeken.

Omdat heksenkaas (officieel heksnkaas) zo lekker smeerbaar is kan je het perfect gebruiken voor het maken van wraps hapjes. Ik maakte een lekkere variant met ham en rucola. In stukjes snijden en je hebt een heerlijk borrelhapje.

wraps met heksenkaas. Onwaarschijnlijk lekker en heel simpel om te maken

wraps met heksenkaas. Onwaarschijnlijk lekker en heel simpel om te maken

Onderstaand recept is voor 1 wrap, dus 5 a 6 kleine borrelhapjes. Wil je meer hapjes, dan gewoon de ingrediënten verdubbelen

Ingrediënten voor wraps met heksenkaas en ham

  • 1 wrap
  • 2 eetlepels heksenkaas
  • 2 plakken lekkere ham
  • Handje rucola
  • 2 zongedroogde tomaatjes

Zo maak je de lekkerste borrelhapjes met heksenkaas

  • Verwarm de wrap kort in de magnetron (dan kan je hem beter oprollen)
  • Besmeer de wrap met de heksenkaas
  • Verdeel de sla over de wrap
  • Dan de plakjes ham erop doen
  • De zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden en ook die verdeel je
  • Rol de wrap zo strak mogelijk op
  • Verpak de wrap in plasticfolie en leg hem nog minimaal 30 minuten in de koelkast (als je zo lang kunt wachten…)
  • Snij de wrap in 5 a 6 stukjes en zet ze vast met een prikkertje. De “kontjes” gebruik je niet als hapje maar om zelf even voor te proeven
  • Happen maar!

Het is weer een super makkelijk te maken hapje maar lekker!! Echt een aanrader voor feestjes en partijen. Natuurlijk kan je ook andere varianten bedenken, bijvoorbeeld met zalm. Die zet ik ook nog wel een keer op de site.

Laat een reactie achter