Wraps hapjes met zalm en roomkaas

Laten we maar meteen beginnen met de meest populaire wrap als borrelhapje: wraps met zalm en roomkaas. Niet voor niets zijn wraps met zalm en roomkaas zo populair: deze zalm wraps smaken briljant en ze zijn heel eenvoudig zelf te maken.

Ondanks de eenvoud zien de borrelhapjes er wel prachtig uit. Hé, het oog wil ook wat.

Deze variant maak ik vaak zonder sla, maar ook met een paar blaadjes sla of heel dun gesneden komkommer zijn ze heerlijk. De hartige zoute smaak van de zalm is een prima combinatie met de zachte smaak van de roomkaas. Zelf neem ik wel altijd een roomkaas met kruiden maar er bestaan ook varianten zonder extra kruiden en knoflook.

Met dit recept kun je zelf ongeveer 16 a 20 borrelhapjes maken

wraps met zalm

wraps met zalm

Ingrediënten voor  wraps hapjes met zalm en roomkaas

  • 1 pak wraps (je hebt maar 2 grote wraps nodig voor ongeveer 16 a 20 wraps hapjes)
  • 1 bakje roomkaas met kruiden
  • 1 pakje gerookte zalm in plakjes
  • Eventueel een beetje sla of dungesneden komkommer

Hoe maak je wraps hapjes met zalm en roomkaas?

Wraps met zalm

Wraps met zalm, alleen nog even oprollen en dan lekker smullen

  • De wraps even verwarmen (koud zijn ze heel lastig om op te rollen) volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Leg een wrap neer op een platte ondergrond en besmeer de wrap met roomkaas
  • Verdeel een paar plakjes zalm over de wrap
  • Rol de wrap strak op en rol de wrap daarna in plastic huishoudfolie
  • Leg de wraps minimaal een uur in de koeling zodat ze weer wat steviger worden
  • Haal de wraps uit de koeling vlak voor je ze wil serveren
  • Haal het huishoudfolie van de wrap en snij de wrap in ongeveer 8 a 10 plakjes.
  • Als de wraps weer open springen eventueel een beetje roomkaas op de rand smeren of een prikkertje gebruiken
  • De zalmrolletjes op een mooie schaal leggen en direct serveren met een tapas prikkertje er naast, dan hoeven mensen hun vieze handen niet aan hun mooie kleren of jouw bank af te vegen

Latest Comments

  1. jan willem van goor 21/11/2013
  2. Marlou 07/01/2015
    • admin 08/01/2015

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.