Wraps hapjes met roomkaas tomaat en rauwe ham

Deze wraps hapjes maak ik graag in de warme zomermaanden, maar natuurlijk kan het ook prima in de winter. De tomaten geven zo’n lekker mediterraans sfeertje aan de wraps

Om de wraps makkelijk op te kunnen rollen is het handig om de tomaten niet te dik te snijden. Je kunt daarvoor het beste een echt tomatenmesje gebruiken. Daarmee lukt het wél om plakjes te snijden zonder dat de inhoud van de tomaat al over je aanrecht is geplashed.

Er zijn de laatste jaren veel lekkere soorten rauwe ham op de markt, kies gewoon jouw favoriete rauwe ham. Ik ben nogal gek op Iberico ham maar het gaat net zo goed met parmaham of zo’n lekkere Duitse droge ham

rauwe ham met roomkaas en tomaat maken samen met wraps een heerlijk borrelhapje

rauwe ham met roomkaas en tomaat maken samen met wraps een heerlijk borrelhapje

Ingrediënten voor tomaat rauwe ham wraps hapjes

  • 2 wraps
  • 1 tomaat
  • 1 pakje roomkaas met kruiden
  • 1 pakje rauwe ham

Hoe maak je deze lekker wraps hapjes klaar?

  • De wraps verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • De wraps besmeren met een lekker laagje kruidenkaas
  • De tomaat in heel dunne plakjes snijden, als je tomaat wat veel vocht heeft dan een deel van de pitjes weggooien, anders worden de wraps een beetje te ‘zompig’
  • Leg op de wrap een paar plakje tomaat en een paar plakjes rauwe ham
  • Rol de wrap strak op wikkel de wrap in plastic folie
  • Leg de wraps minimaal een uur in de koeling om op te stijven
  • Snij de wrap voor gebruik in dunne plakjes/rolletjes en serveer op een schaaltje
  • Eventueel tapasprikkers door de wraps steken.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.