Wraps met guacamole en kip als borrelhapje

Wraps met guacamole en kip kan je op verschillende manieren maken. De lekkerste wraps met avocado maak je voortaan zelf. Met deze tips lukt het altijd.

Ik gebruik meestal reepjes gerookte kip maar je kunt ook plakjes kip van vleeswarenafdeling gebruiken.

wraps met guacamole en kip

wraps met guacamole en kip

Omdat zowel kip als guacamole vrij zacht zijn van smaak kies ik voor vrij pittige specerijen in de guacamole. Pittige avocado dip met kip in een wrap, dat is de basis van dit lekkere borrelhapje.

Wraps-hapjes zijn perfect om te serveren op feestjes. Waarom? Omdat je ze prima vooraf kunt klaarmaken. Dan hoef je ze alleen nog maar in plakjes te snijden tijdens het feest zelf.

Ingrediënten voor wraps met guacamole en kip

  • 2 wraps
  • 100 gram gerookte kip in reepjes

Wat heb je nodig voor de pittige guacamole?

  • 1 rijpe guacamole
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode ui
  • 3 cherrytomaatjes
  • ¼ rode peper (zonder de zaadjes)
  • 1 theelepel limoensap of citroensap
  • Peper en zout naar smaak

guacamole voor koude wraps hapjes

guacamole

Zo maak je wraps met guacamole klaar

  • Eerst begin je met het maken van de pittige guacamole
  • Snij de avocado open en haal de pit eruit
  • Schep het vruchtvlees uit de avocado en prak het vruchtvlees met een vork tot het een fijne consistentie heeft
  • Daarna ga je de rest fijn snijden: de cherrytomaatjes fijn snijden, de rode ui snipperen
  • Het teentje knoflook pers je uit met een knoflookpers
  • Snij een stukje rode peper fijn, de zaadjes eerst eruit halen. Hoe meer rode peper, hoe heter je guacamole. Voeg ook nog een beetje limoensap toe.
  • Doe alles bij elkaar in een kommetje en schep het goed door elkaar
  • Nu is je guacamole klaar
  • Nu ga je wrap kort verwarmen in de magnetron, kijk op de verpakking hoe lang dat moet
  • Schep de guacamole op de wraps, en verdeel het netjes over de wrap. Hou de randjes vrij.
  • Leg in het midden een streep/randje met gerookte kipreepjes
  • Rol nu de wrap op, zo strak mogelijk
  • Verpak de wrap in plastic keukenfolie/vershoudfolie
  • Leg de beide wraps in de koelkast, minimaal 1 uur maar liever iets langer
  • Snij de wraps in plakjes, ongeveer 5 per wrap. Steek er een tapasprikkertje doorheen
  • Als laatste leg je ze op een leuk schaaltje en dan ben je klaar om aan te vallen

Het lijkt heel wat maar het is echt niet zo moeilijk om te maken. Deze wraps met guacamole en kip kan je maken met bijvoorbeeld garnaaltjes. Kijk maar eens bij dit recept voor lekkere wraps hapjes met avocado en garnalen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.