Wrap borrelhapje met krab

Een wrap als borrelhapje kun je prima vullen met krab. Nou ja krab…. Ik gebruik surimi, dat is imitatiekrab. Toch kan je er een heerlijk koud snackje van maken.

Opgerolde wraps met een lekkere vulling zijn niet meer weg te denken bij feestjes en verjaardagen. Dat is ook niet zo heel vreemd, je kunt er alle kanten mee op en je kan alles lekker vooraf voorbereiden zodat je op het moment dat je gasten komen alleen nog maar je wrap in stukjes hoeft te snijden.

Zelf gebruik ik gevulde wraps hapjes ook vaak om nog wat dingen op te maken uit de koelkast, er zijn naar weinig combinaties die echt niet kunnen.

Met dit recept kan je ongeveer 24 hapjes maken

Ingrediënten wrap met krab

  • 200 gram surimi
  • 4 wraps
  • 1 blikje doperwtjes
  • 1 rode paprika
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • Peper en zout naar smaak

surimi

surimi is eigenlijk een soort imitatiekrab maar je kunt er wel heerlijke wraps mee maken

Hoe maak je die lekkere wrap hapjes met krab?

  • Verwarm de wraps zoals het op het pak beschreven staat (magnetron of koekenpan)
  • Giet de doperwtjes af
  • De paprika schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
  • De surimi fijnprakken en even goed losmaken met een vork
  • In een kom meng je de surimi, paprika, zure room, mayonaise, citroensap en chilisaus
  • Dan de doperwtjes erdoor roeren
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Verdeel het mengsel over de wraps
  • Rol de wraps op en wikkel ze in plastic huishoudfolie
  • Leg de wraps minimaal 1,5 uur in de koelkast
  • Snij de wraps in plakjes
  • Eventueel kan je de wrap hapjes vastzetten met een prikkertje

Zin in een ander wrap hapje? Kijk eens op deze pagina, daar staan nog veel meer lekkere recepten

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.