Witlofschuitjes met zelfgemaakte krabsalade

Witlofschuitjes, is dat niet heel erg jaren 80? Misschien is dat wel waar maar kan iets wat lekker en eenvoudig te bereiden is ooit uit de mode raken? Het lijkt me niet en als het wel zo is dan is tijd voor de revival van de witlofschuitjes!

Omdat we ons lekker niks aantrekken van modegrillen in de keuken en ook omdat je jongere generatie misschien nog nooit een witlofschuitje heeft gemaakt gaan we lekker aan de slag met een eenvoudig recept. Witlofschuitjes zijn heerlijke hapjes om te serveren bij de borrel maar ook prima om te maken voor een koud buffet. Je kunt de krabsalade vooraf al klaarmaken en dan hoed je het alleen nog maar op de witlofblaadjes te scheppen.

Nog even een tip: natuurlijk moet je even het kontje van de witlof snijden en ook het hart van de witlof is niet zo lekker om te gebruiken, het hart is meestal het deel wat een beetje bitter smaakt.

Met dit recept kan je 12 borrelhapjes maken

Wat heb je nodig voor deze witlofschuitjes?

  • 12 mooie gave blaadjes witlof (niet de allergrootste nemen)
  • 2 eieren
  • 150 gram surimisticks
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 bos-ui of lente-ui
  • Zout
  • Verse dille voor de garnering
heerlijk ouderwetse witlofschuitjes maken

heerlijk ouderwetse witlofschuitjes maken

Hoe maak je deze witlofschuitjes?

  • Haal 12 mooie blaadjes van de witlof af, even wassen en dan goed droogdeppen
  • De surimisticks uit de verpakking halen en in een kom met een vork het krabvlees goed losmaken
  • Kook de eieren hard (10 minuten)
  • Pel de eieren en prak de eieren fijn met een vork samen met de surimisticks
  • De lente-ui in ragfijne ringetjes snijden en ook bij de krab doen
  • Meng nu de creme fraiche en de mayonaise door het mengsel
  • Op smaak brengen met een beetje zout
  • Schep nu in ieder witlofblaadje een lepeltje zelfgemaakte krabsalade
  • Garneer de witlofschuitjes met een beetje verse dille

Als je weinig tijd hebt kan je natuurlijk witlofschuitjes maken met kant-en-klare salade (met sellerie salade schijnt ook erg lekker te zijn)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.