Warm hapje met 3 ingrediënten: dadels met bacon

Ik ben gek op simpele recepten. Lekkere hapjes voor bij de borrel hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig, hoe simpel wil je het hebben? Erg handig om te maken als grote hoeveelheden borrelhapjes nodig hebt.

Heerlijk en super simpel om te maken: dadels met bacon. Deze warme hapjes maak je met 3 ingrediënten klaar

Heerlijk en super simpel om te maken: dadels met bacon. Deze warme hapjes maak je met 3 ingrediënten klaar

Voordelige borrelhapjes

Deze hapjes kun je voor weinig geld maken. Zeker als je de bacon vervangt door spek. Bacon is net ietsje duurder over het algemeen. Als je balsamicosiroop vervangt door bijvoorbeeld een beetje honing ben je nog goedkoper uit. Dadels kan je bij de goedkope supermarkten al krijgen voor rond de 90 cent per 250 gram. Valt ook reuze mee toch?

Goed, we dwalen weer lekker af.. Het recept voor dadels met bacon ziet er als volgt uit:

Ingrediënten voor dadels met bacon

  • 8 dadels
  • 4 – 8 plakjes bacon
  • Beetje balsamicosiroop

Verder heb je nodig:

  • Een paar cocktailprikkertjes
  • Olie om in te bakken

dadels in een schaaltje. Hiermee kan je super lekkere hapjes maken

dadels in een schaaltje. Hiermee kan je super lekkere hapjes maken

Zo maak je met slechts 3 ingrediënten een heerlijk warm hapje klaar

  • Als er nog een pit in de dadels zit dan haal je die eruit
  • Wikkel elke dadel in een (half) plakje bacon
  • Steek er een cocktailprikker doorheen zodat de bacon netjes op zijn plaats blijft tijdens het bakken in de koekenpan
  • Zet een koekenpan op het vuur met wat olie
  • Bak de dadels met bacon aan alle kanten bruin, de bacon moet een beetje knapperig worden
  • Leg de dadels op een schaaltje en sprenkel er nog een beetje balsamicosiroop overheen
  • Warm serveren is het lekkerste

hapje met 3 ingredienten

Tip voor feestjes: vooraf vast de dadels verpakken in een jasje van bacon, dan hoef je ze alleen nog maar op te bakken.

Tip 2: zorg dat er servetjes klaarliggen. Je krijgt er toch altijd een beetje vieze vingers van (maar dat is het meer dan waard hoor!)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.