Tonijn hapjes met een vleugje Indonesië

Ben jij ook zo dol de pittige Indonesische keuken? Dan zal je deze hapjes met tonijn ook zeker wel lekker vinden. De tonijn hapjes serveer ik op een komkommer dus dat kan de boel soort van blussen. Juist de combinatie van pittig en fris maakt dit hapje zo bijzonder.

Wat ook bijzonder is: dit hapje is zo klaar, perfect voor als je een flink buffet moet organiseren of als je heel veel hapjes moet maken voor een groot feest. Binnen 10 minuten heb je een flinke schaal met de lekkerste hapjes klaar staan en ze zullen gretig aftrek vinden, let maar op!

Deze hapjes met tonijn heb ik trouwens ook wel eens gemaakt en in plaats van komkommer heb je een paar stronkjes witlof gebruikt (witlofschuitjes met tonijn)

tonijnhapjes met een vleugje indonesie

tonijnhapjes met een vleugje indonesie

Ingrediënten voor pittige tonijn hapjes

  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels ketchup
  • Scheutje ketjap manis
  • 1 komkommer

Hoe maak je de lekkerste tonijn hapjes voor een verjaardag?

  • De komkommer schillen en dan de komkommer in de lengte doormidden snijden
  • Met een theelepel de zaadjes uit de komkommer schrapen, je hebt nu twee lange uitgeholde stukken komkommer
  • In een kommetje de tonijn met een vork losmaken
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen en bij de tonijn doen
  • Ketjap, sambal, mayonaise en ketchup toevoegen
  • Alles goed door elkaar mengen
  • Vul nu de beiden helften van de komkommer met dit mengsel
  • De komkommer in stukjes van 2 cm snijden
  • Eventueel wat prikkertjes erbij zetten
  • Klaar!

Een super simpel receptje maar wel heel praktisch. Lekkere luxe hapjes hoeven helemaal niet moeilijk of duur te zijn.

meer hapjes met komkommer

Latest Comments

  1. Katy 19/08/2013
    • admin 19/08/2013
  2. Heleen 07/03/2017
    • admin 12/03/2017

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.