Tomatensalsa maken

Tomatensalsa is heerlijk bij tortillachips, lekker dippen of beter: scheppen met de Dorito’s door de salsa! Het mooie is: weinig vet en toch heel erg lekker. Boordevol verse groente en toch lekker dippen, wat wil een mens nog meer? Je kunt deze salsa ook serveren bij vleesgerechten. Gehaktballetjes met tomatensalsa…. jammie voor lekkere Spaanse gehaktballetjes kan je dit lekkere recept gebruiken

Tomatensalsa kan je in potje kopen in de winkel maar veel lekkerder is het om het zelf eens te maken. Veel heb je niet nodig, en moeilijk is het ook niet.

Je kunt tomatensalsa op vele manieren maken. Je kunt er wat ingrediënten bij doen of wat weglaten… het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk tomaat, die kan je niet weglaten. Gebruik dus wel altijd goede lekkere tomaten. Wat lekker is ligt aan je eigen smaak, maar drabberige waterige tomaten moet je echt vermijden.

Een foodprocessor of een staafmixer is erg handig voor de bereiding van deze salsa dip

Ingrediënten tomatensalsa

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 lekkere tomaten (pomodori of roma tomaten)
  • Peper en zout
  • Scheutje citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
tomatensalsa maken is lekker gezond en eenvoudig

tomatensalsa maken is lekker gezond en eenvoudig

Tomatensalsa maken, hoe doe je dat?

  • Snipper de ui
  • De bleekselderij in kleine stukjes snijden
  • De tomaten halveren en de pitjes verwijderen
  • De tomaten klein snijden
  • Doe de tomaten, bleekselderij, olijfolie, en ui in een kom, knijp een teentje knoflook uit,  en pureer het mengsel grof met een keukenmachine of met een staafmixer
  • Basilicum fijn snijden en door de salsa mengen
  • Breng de salsa op smaak met peper en zout en voeg een klein scheutje citroensap toe
  • In de koelkast bewaren tot gebruik

Eet / dip smakelijk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.