Stokbroodje met rauwe ham en pestomayonaise

Stokbrood leent zich prima voor het maken van borrelhapjes. Je kunt de stokbroodjes het beste pas op het laatste moment snijden en beleggen, anders droogt het brood snel uit. Een andere optie is het om een mandje stokbrood klaar te leggen met de vulling er naast en je gasten kunnen dan zelf het toastje maken.

Op het gebied van toastjes, bruscetta’s, en stokbroodjes zijn er natuurlijk miljoenen recepten denkbaar. Er zijn natuurlijk klassiekers zoals toast of stokbrood met kruidenboter of roomkaas maar het is ook wel leuk om eens iets heel anders te serveren. Om je een beetje op weg te helpen bij dezen een hapje met lekkere rauwe ham. Dit recept is goed om ongeveer 15 borrelhapjes mee te maken. In dit recept werken we met een stokbroodje maar je kunt natuurlijk ook een toastje gebruiken.

Bij de ingrediënten geef ik bewust niet een bepaalde soort rauwe ham aan. Er zijn zoveel soorten lekkere ham en dit recept werkt met elke soort rauwe ham. Voorbeelden van lekkere rauwe ham zijn: Pata Negra (Spaanse Iberico ham) en Parmaham.

Ingrediënten voor stokbroodje met rauwe ham en pestomayonaise

  • 1 afbak stokbroodje
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 15 kleine plakjes rauwe ham
  • 3 blaadjes basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor het afbakken van het stokbroodje
  • Maak ondertussen de pestomayonaise: roer de mayonaise, pesto, en de Parmezaanse kaas door elkaar
  • Bak het stokbroodje zoals het op het pak beschreven staat
  • Snij het stokbroodje in schuine plakjes
  • Leg op ieder stukje brood een plakje rauwe ham, het staat leuk als je er een soort torentje van maakt. Niet netjes plat leggen maar een propje of een torentje maken dus
  • Doe op ieder broodje een klein beetje van pestomayonaise
  • Garneer met een reepje verse basilicum. Je bent misschien geneigd om een heel blaadje op elk broodje te leggen en dat staat inderdaad leuk maar de smaak is dan te overheersend naar mijn idee.
  • Zorg dat de broodjes niet te lang blijven staan maar dat zal wel lukken, ze zijn zo lekker!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.