Stokbrood hapjes met parmaham en geitenkaas

Met stokbrood kan je de lekkerste borrelhapjes maken. Meestal zijn de recepten heel simpel, zo ook dit recept.

Door de mango chutney krijgt dit stokbroodhapje toch weer iets bijzonders. Lekker voor bij de soep of als borrelhapje. De combinatie van hartig en zacht zoet van de mango chutney is een echte aanrader. In dit recept maken de broodjes nog even warm in de oven maar het smaakt ook prima met een gewoon koud vers stokbrood.

Neem voor het recept hieronder niet zo’n heel smal stokbrood (baguette) maar een wat bredere variant. Ik heb het nog niet getest maar ik kan me voorstellen dat dit ook prima werkt met ciabatta, ik denk dat ik die variant ook binnenkort eens ga maken. Mjam.

Met dit recept kan je 8 borrelhapjes maken

Ingrediënten voor stokbroodhapjes:

  • 1 afbak stokbrood
  • 8 plakken parmaham
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 8 theelepeltjes mango chutney
stokbroodhapjes zijn meestal heel eenvoudig zelf te maken

stokbroodhapjes zijn meestal heel eenvoudig zelf te maken

Hoe maak je deze lekkere stokbroodhapjes?

  • De oven voorverwarmen
  • Bak het stokbrood af maar haal het brood net iets te vroeg uit de oven
  • Snij het stokbrood in de lengte doormidden en dan weer in vieren, je hebt nu 8 stukken stokbrood
  • Leg op ieder stuk stokbrood een plakje parmaham
  • Op de ham leg je een beetje geitenkaas
  • Dan doe je op ieder broodje een theelepeltje mango chutney
  • Zet de broodjes nog heel even terug in de oven zodat de geitenkaas lekker een beetje gaat smelten
  • Meteen lekker warm opeten

Over de mangochutney: zelf maken is natuurlijk het lekkerste maar tegenwoordig hebben ze in de supermarkt ook behoorlijk lekkere mango chutney in een potje. Kijk dan even bij de oosterse afdeling, ze staan vaak bij de Indiase spulletjes.

Variatietip: neem in plaats van geitenkaas een lekkere plak mozzarella en leg er een zongedroogd tomaatje op. Dat is ook erg lekker.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.