Spiesjes met mozzarella, druiven en Ardennerham

Zelf spiesjes met mozzarella en druiven maken is kinderlijk eenvoudig. Spiesjes waren vroeger al populair als borrelhapje maar dan waren het meestal spiesjes met vlees. De moderne spiesjes zijn veel vaker met groente en verse kaas, zoals mozzarella.

Wij gaan deze keer ook spiesjes maken met mozzarella, blauwe druiven en Ardennerham (dat is heerlijke pittige rauwe ham) Super eenvoudig om te maken, en meestal heel populair op feestjes.

Tip: maak de spiesjes niet te groot, gewoon lekkere kleine hapjes maken die je lekker vlot weg kan happen. Als mensen meer willen dan pakken ze wel een extra spiesje toch?

Dit recept is goed voor 24 heerlijke snack spiesjes

Ingrediënten voor spiesjes met mozzarella

  • 1 zakje met kleine mozzarella bolletjes (24 stuks)
  • 5 grote plakken Ardenner ham
  • 24 blauwe druiven
  • Sateprikkers

Hoe maak je de spiesjes met mozzarella klaar?

  • De mozzarella laten uitlekken
  • De Ardenner ham in kleinere plakjes snijden, per grote plak maak je 5 kleinere plakjes
  • Rol de mozzarella in een plakje ham en steek er een sateprikker doorheen
  • Op de mozzarella doe je een druifje en thats it eigenlijk

Spiesjes met mozzarella, druiven en Ardennerham

Spiesjes met mozzarella, druiven en Ardennerham

Super eenvoudig en snel te maken, maar juist doordat je slechts een paar smaken gebruikt heel erg lekker en puur van smaak.

Je kunt de spiesjes op diverse manieren serveren, heel ouderwets in een meloen steken is een optie maar zelf steek ik liever een paar spiesjes in een leeg champagneglas. Dat staat ook heel feestelijk en luxe terwijl het hapje zelf eigenlijk heel simpel is (maar zo komen ze niet over, zeker als je de spiesjes niet helemaal vol wil rijgen met allemaal andere dingen, want dan gaat het er juist weer vrij goedkoop en ouderwets uit zien)

Veel plezier met deze eenvoudig zelf te maken spiesjes

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.