Spiesje met abrikozen, geitenkaas en Parmaham als borrelhapje

Spiesjes doen het meestal erg goed op een feestje of op verjaardag. Je kunt ze makkelijk beethouden en het ziet er al snel heel mooi uit. Zonder dat je iets bijzonders doet lijkt het net of je een heel bijzonder moeilijk hapje hebt gemaakt. Deze spiesjes maak je werkelijk binnen een paar minuten klaar.

Als je deze hapjes op een feestje wil serveren raad ik je aan om de hapjes niet te groot te maken, het is makkelijk als zo’n hapje in één keer in mond kan steken en dat is erg lastig met een hele gedroogde abrikoos, vandaar dat ik de abrikozen halveer. Je kunt natuurlijk ook gewoon verse abrikozen gebruiken, dat is ook heel erg lekker maar ze zijn niet het hele jaar goed verkrijgbaar. Op sommige momenten zijn ze zelfs peperduur!

Hoe moet je abrikozen wellen?

Er zijn meerder manieren waarop je dat kan doen, snel en langzaam

De langzame manier is een nachtje in gekookt water laten staan

De snelle manier is de gedroogde abrikozen in een bakje water leggen en dat bakje zet je ongeveer 8 minuten in de magnetron

Ingrediënten voor spiesjes met abrikoos, parmaham en geitenkaas

  • Zakje gedroogde gewelde abrikozen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram parmaham

Verder nodig: lange sateprikkers of handige tapasprikkertjes

Hoe maak je spiesjes met abrikoos en geitenkaas voor een feestje

  • De abrikozen wellen in heet water
  • De abrikozen drogen en met een schep mes halveren
  • Op iedere halve abrikoos doe je een klein beetje geitenkaas
  • De parmaham in lange repen snijden
  • Wikkel om iedere abrikoos met geitenkaas een reepje parmaham
  • Zet de hapjes vast met een prikkertje
  • Leg alle spiesjes op een mooie schaal en verras al je gasten met een heel lekker hapje uit eigen keuken

Tip: in plaats van parmaham kan je ook een andere rauwe ham gebruiken. Wat ook erg lekker is: gevulde abrikozen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.