Spekrolletjes met geitenkaas en honing

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten: geitenkaas met honing en spek uit de oven. Een heerlijk pittig hapje. Smaakt prima bij glas robuuste wijn.

Voor dit recept heb je een ovenvast schaaltje nodig. Ik gebruik het liefste zo’n terracotta schaaltje, dat helpt on de Spaanse tapas sfeer te verhogen.

bacon rolletjes met geitenkaas
bacon rolletjes met geitenkaas

Het is handig om naast het schaaltje een paar tapasprikkers neer te zetten, de honing zal een beetje uit de rolletjes lopen en het spek is ook vrij vettig dus je wil deze hapjes niet met je vingers pakken. Het schaaltje komt uit de hete oven dus daar zou je ook nog eens je vingers aan kunnen branden.

Wat kost een borrelhapje met geitenkaas en spek?

Omdat ik deze hapjes vandaag zelf heb gemaakt heb ik de kassabon nog liggen: rol geitenkaas 1,49 euro en ontbijtspek kostte 1,09 euro. Totale kosten 2,58 euro. Nou moet ik er wel bij vertellen dat ik de inkopen heb gedaan bij een heel goedkope supermarkt. Zeker als je veel hapjes moet maken loont het de moeite om goed te kijken naar wat je waar gaat inkopen. Ik had trouwens voldoende kaas en plakjes ontbijtspek om 15 hapjes te maken (en dan nog een beetje geitenkaas over, maar dat komt wel op hier, hmmm lekker salade met geitenkaas morgen) Per stuk kom je dan uit op 17 cent! Tel er nog iets bij op voor de honing…. voor 19 cent per stuk maak je dus echt heel geweldige borrelhapjes met geitenkaas en spek en ze komen zeker heel luxe over op je gasten.

Ingrediënten voor spekrolletjes met geitenkaas en honing (10 stuks)

  • 10 plakken gerookt ontbijtspek (van die lange plakken)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Honing (knijpflesje is erg handig)
Zachte geitenkaas als vulling voor de spekrolletjes
Zachte geitenkaas als vulling voor de spekrolletjes

Bereiding spekrolletjes met geitenkaas en honing

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • De 10 lange plakken ontbijtspek snij je doormidden zodat je 20 korte stukjes krijgt
  • Leg 10 korte plakjes spek klaar op een snijplank
  • Snij de geitenkaas in 10 kleine blokjes
  • Leg op elk stukje ontbijtspek een blokje geitenkaas en knijp een beetje honing over de geitenkaas heen (op gebruik een lepel als je een gewone pot met honing hebt)
Leg de geitenkaas op een halfplakje ontbijtspek doe er wat honing overheen en daarna oprollen
Leg de geitenkaas op een halfplakje ontbijtspek doe er wat honing overheen en daarna oprollen
  • Rol nu het spek om de geitenkaas heen
  • Pak een tweede lapje spek en rol die ook om het pakketje heen maar dan via de andere kant, kruislings dus.
  • Als je pakketje niet lekker dicht blijft zitten eventueel een cocktailprikker gebruiken
  • Leg de spekrolletjes met geitenkaas nu in een ovenvaste schaal en zet zie schaal in de voorverwarmde oven
De spekrolletjes met geitenkaas en honing zijn klaar om de oven in te gaan
De spekrolletjes met geitenkaas en honing zijn klaar om de oven in te gaan
  • Na ongeveer 12 minuten zijn je Spekrolletjes met geitenkaas en honing klaar
  • Direct serveren, pas op de schaal is heet!
Je kunt trouwens ook de honing op het laatst over de rolletjes verdelen
Gek op de combinatie van geitenkaas, honing en spek? Probeer dan eens dit lekkere voorgerecht: gevulde portobello met geitenkaas, honing en spek. 
 
geitenkaas met spek en de honing op het laatst over de rolletjes verdelen
geitenkaas met spek en de honing op het laatst over de rolletjes verdelen

7 Comments

  1. Als ik het schaaltje met hapjes uit de oven haal drijven de hapjes in allemaal (bak)vocht. Dit vocht komt wellicht uit de hapjes, gaat dit tenkoste van de smaak en wat kan er aan doen om dit tegen de gaan? Gr. Roy

    • Hallo Roy, herkenbaar hoor. Bij mij is dat ook het geval, spek is nou eenmaal vrij vet en komt er uit zetten in de oven. Voor een deel is het ook de honing die gaat smelten, je zou kunnen proberen om de honing pas op het einde toe te voegen?

  2. Ik ben verliefd op dit recept! Ik eet het met sla, rucola en pijnboompitten! Kocht ze eerst kant en klaar bij de Lidl, maar dan zijn ze er alleen rond de kerst periode 🙁 maar dit is net zo lekker!! Heerlijk. Bedankt 🙂

  3. Jammie! Ik bak deze gewoon in de koekenpan in een klein beetje olie, daarna de honing erover doen. Het vet blijft dan ook achter in de pan en ze zijn sneller klaar.

  4. Wat mij ook handig lijkt is om het spek in een vorm voor mini-muffins te doen. Vervolgens de geitenkaas er in leggen, een halve walnoot er bovenop en tot slot een beetje honing.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.