Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn meestal heel snel op, daarom maken we er met dit recept meteen lekker veel.

Waan je aan de Spaanse costa’s met dit recept. Het voelt meteen als vakantie maar dan in je eigen huis. In Spanje noemen ze gehaktballetjes in tomatensaus trouwens Albondigas. Lees hier onder hoe je zelf deze lekkere tapas maakt.

We gebruiken in dit recept rode wijn, doordat we de saus nog een tijdje verwarmen zal de alcohol grotendeels vervliegen. Het recept is dus ook geschikt voor mensen die niet echt liefhebbers zijn van wijn. Een wijntje naast deze Spaanse gehaktballetjes smaakt trouwens wel heel erg lekker, een Rioja is een lekkere Spaanse wijn die het prima doet naast deze snackballetjes.

maak eens Spaanse gehaktballetjes voor bij de borrel. Heerlijke tapas

maak eens Spaanse gehaktballetjes voor bij de borrel. Heerlijke tapas

Ingrediënten voor Spaanse gehaktballetjes

  • 1 kilo gehakt (liefst half om half)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 200 ml. rode wijn
  • 2 kleine blikken tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 ei
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram heel kleine kaasblokjes
  • Paar takjes fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

lekkere tapas: spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

lekkere tapas: spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Zelf gehaktballetjes in tomatensaus maken, hoe doe je dat?

  • De rode peper in de lengte halveren en de zaadjes verwijderen
  • De ene helft van de rode peper doen we door het gehakt en de andere helft gaat door de saus
  • De rode peper in kleine snijden en de helft door het gehakt mengen
  • 100 gram kaas in heeeel kleine blokjes snijden
  • Paprika, kaasblokjes, peper en zout en het ei ook door het gehakt kneden
  • Draai balletjes van het gehakt (ongeveer 30)
  • In een hapjespan de balletjes op een flink hoog vuur opbakken tot ze mooi bruin zijn
  • Dan de uien, peper en knoflook erbij doen in de pan en na 3 minuten afblussen met de wijn
  • Nu de tomatenblokjes uit blik en de tomatenpuree erbij doen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven zodat de smaak van de tomatensaus lekker loskomt
  • Als laatste nog wat peterselie door de saus roeren en klaar zijn je zelfgemaakte Spaanse gehaktballetjes

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.