Sint-Jacobsschelpen in een pittig jasje

Een lekker recept voor een bijzonder hapje met schaaldieren. We maken er een lekker pittig beslagje bijen dan gaan we de St. Jacobsschelpen heerlijk frituren.

De makkelijkste manier om aan St. Jacobsschelpen te komen is even kijken bij de diepvriesafdeling van een grote supermarkt maar je kunt ook een poging doen bij de visboer. In de chique restaurants zie je de schelp vaak op het menu staan met de Franse naam: Coquille Saint-Jacques.

Het lijkt me overigens wel een goed idee om je gasten te vertellen dat je een schaaldier in een lekker jasje hebt gemaakt, er zijn mensen die allergisch reageren op schaaldieren.

Ingrediënten voor Sint-Jacobsschelpen in een pittig jasje

  • 300 gram Sint-Jacobsschelpen (zonder schelp)
  • 1 sjalotje
  • 75 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 1 klein scheutje tabasco
  • Peper en zout versgemalen
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 spaanse peper
  • Zoete chilisaus als dipje
stJacobsschelpen
stJacobsschelpen

Bereiding van Sint-Jacobsschelpen in een pittig jasje

  • Laat de Sint-Jacobsschelpen ontdooien en dep ze goed droog met een stukje keukenpapier
  • Zet de frituurpan vast aan op 180 graden
  • Snij het sjalotje fijn
  • De Spaanse peper in de lengte doorsnijden, alle zaadjes er uit halen, en daarna heel fijn snijden
  • Doe de melk, bloem en tabasco in een kom en roer tot je een stevig beslag krijgt (iets dikker dan voor pannenkoeken)
  • Doe nu de sjalotjes en de Spaanse peper ook door het beslag, weer goed roeren
  • Als de Sint-Jacobsschelpen goed ontdooid zijn haal je ze door het beslag en dan frituur je ze in een paar minuten tot ze mooi bruin zijn en gaan opbollen
  • Serveer met een dipje van zoete chilisaus

Tips:

Als je beslag iets te vloeibaar is: beetje bloem erbij. Te dik beslag: beetje melk erbij

Niet teveel tegelijk in de frituurpan doen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.