Simpele kerrie dipsaus voor bij een bak chips

Waarom kan ik zelf eigenlijk geen lekkere kerrie dipsaus maken voor bij de chips? Dat vroeg ik me laatst af toen ik weer een zakje openscheurde om daar dan dipsaus van te maken. Dat moet ik toch ook zelf kunnen maken? Ik voel steeds meer de hapjes-koningin worden maar voor een simpel kerrie dipsausje moet ik me toch echt wenden tot een zakje van één of ander merk…

Ik wilde zelf een lekker dipsausje kunnen maken voor bij de chips. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Dat bleek gelukkig waar te zijn. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een lekkere kerrie dip voor bij de chips te maken. Je kunt dit dipje ook prima gebruiken als dip voor de gezonde groentesticks.

Zelfgemaakte kerrie dipsaus voor bij de chips, heel erg lekker en absoluut niet moeilijk met dit recept
Zelfgemaakte kerrie dipsaus voor bij de chips, heel erg lekker en absoluut niet moeilijk met dit recept

Ingrediënten voor simpele kerrie dipsaus

  • 3 eetlepels mayonaise (of halvanaise als je iets minder calorieën naar binnen wil werken)
  • 1 eetlepel volle yoghurt (of magere yoghurt als je goede voornemens hebt)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Beetje versgemalen peper
  • Paar sprietjes verse bieslook

Hoezo bieslook? Hé je moet wel kunnen zien dat het echte zelfgemaakte saus is toch? Verder geeft het net even meer structuur aan je dip en het smaakt gewoon erg lekker bij deze kerriedip

Hoe maak je snel een kerrie dippie voor bij je chippie?

  • Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn: alles in een kommetje doen en roeren maar!

Sommige dingen moet je niet moeilijker maken… Dit is gewoon een simpele dip die je even snel klaar kunt maken met dingen die je standaard vaak in huis hebt.

Over de gembersiroop: die smaakt gewoon zoet en niet naar die bittere jam van vroeger. Je kunt gembersiroop ook prima gebruiken in dressings die je iets zoeter wil maken dus echt handig om in huis te hebben.

Er zijn nog veel meer lekkere dipjes te maken met kerrie en die komen in de toekomt ook nog wel aan bod op deze site. Er zijn namelijk ook lekkere dips te maken op basis van kwark, yoghurt en creme fraiche.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.