Serranoham hapjes voor een feestje

Zin om lekkere Serranoham hapjes te maken? Dan is dit misschien wel het makkelijkste recept om die hapjes te maken. Het is een heerlijk Spaans tapas hapje. Perfect voor een feestje want je maakt ze heel snel klaar.

Voor feestjes maak ik altijd warme en koude hapjes. Deze hapjes kun koud serveren. Dan kan je de oven gebruiken voor andere lekkere hapjes. Zoek je nog tips voor feesthapjes? Kijk dan op deze pagina. 10 x warme en 10 x koude hapjes voor een verjaardag

Deze Serranoham hapjes zijn makkelijk om te maken maar ik durf te wedden dat ze heel snel op zijn. Zo lekker zijn ze.

Deze Serranoham hapjes zijn makkelijk om te maken maar ik durf te wedden dat ze heel snel op zijn. Zo lekker zijn ze.

Zelf Serranoham hapjes maken

Dit heb je nodig:

  • 1 vers stokbrood
  • 100 a 150 gram Serranoham
  • 1 pot gegrilde paprika’s (2 kleuren is wel het leukste, maar met 1 kleur gaat het natuurlijk ook prima. Ik gebruik het liefste gele en rode paprika’s en dat is puur voor de kleur)
  • vijgenjam

Lekker toch? Geen enorme lijst met ingrediënten. In principe ben je met 4 ingrediënten al klaar. Serranoham is van zichzelf al zo lekker en het heeft al zoveel smaak, daar moet je niet te veel aan toevoegen.

Zo maak je de hapjes met Serranoham klaar

  • Snij het stokbrood in sneetjes, een beetje diagonaal snijden
  • Op ieder broodje een likje vijgenjam doen
  • Leg op ieder sneetje stokbrood een plakje Serranoham, niet te netjes. Gewoon losjes draperen
  • Snij de gegrilde paprika’s in repen en leg op ieder broodje ook een reepje paprika
  • Prikkertje erin doen en klaar ben je

Serranoham met rode wijn. Een bijna goddelijke combinatie

Serranoham met rode wijn. Een bijna goddelijke combinatie

Te simpel voor woorden maar wel heel erg lekker. Deze tapas kan je prima serveren bij een mooie rode Spaanse wijn.

Kan je deze tapas hapjes ruim van tevoren maken?

Als ik heel eerlijk ben… ik zou het niet doen. Als brood te lang ligt dan gaat het er niet lekkerder op worden. Ja, maar ik heb het al zo druk op mijn verjaardag?!

Tip: er hangen toch altijd mensen in je keuken tijdens een feestje, zet ze even aan het werk. Meestal vinden ze het leuk om je even ergens mee te helpen en deze hapjes kun je zelfs aan de grootste keukenkneus toevertrouwen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.