Scones met kaas

Scones ken je vast wel van de high tea. Meestal zie je dan varianten met een zoete vulling zoals aardbeien met slagroom maar je kunt er dus ook hartige borrelhapjes van maken. In dit geval lekker met geraspte kaas.

Let er straks op dat je het deeg niet te lang blijft kneden, als er nog een paar klontjes in zitten is dat geen ramp, daar merk je na het bakken niets meer van. Wat wel een probleem is bij te lang kneden: de scones worden rubberachtig en ze willen niet lekker luchtig worden. Je loopt dus het risico op ijshockey pucks als je te lang blijft kneden.

Ingrediënten scones met kaas

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram boter
  • 80 gram geraspte kaas
  • 160 ml melk
  • Zout

Hoe maak je scones met kaas?

  • Verwarm de oven vast voor op 220 graden
  • Neem een flinke beslagkom en doe daar de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in en meng het goed door elkaar
  • Snij de boter in kleine porties en meng het door de bloem, dat kun je het beste met je vingertoppen doen.
  • Doe nu ook de kaas erbij (60 gram, de rest van de kaas doen we straks aan de buitenkant van de scones) en 150 ml. melk (de rest van de melk heb je straks nog nodig)
  • Kneed er een samenhangend deeg van maar blijf niet te lang kneden, zie waarschuwing hier boven
  • Strooi een beetje bloem op je werkvlak
  • Rol het deeg uit tot je overal een dikte hebt van ongeveer 2 cm
  • Steek er met behulp van een glas rondjes uit
  • Leg de rondjes op een bakplaat met ovenpapier
  • Bestrijk de rondjes met overgebleven melk en strooi de overgebleven kaas er overheen
  • Zet de scones in de oven en na 10 a 15 minuten zijn de klaar

scones met geraspte kaas

scones met geraspte kaas

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.