Salsa dip recept op 5 manieren

salsa dip recept

salsa dip recept

Nacho chips met een salsa dip is echt onweerstaanbaar voor mij. Vrijdagavond lekker languit op de bank met een zak nachos en dan lekker dippen of scoopen. In mijn achterhoofd hoor ik mijn moeder nog zeggen “niet uit de zak eten, pak even een gezellig schaaltje” Anyway…. Ik haalde vroeger altijd van die rode salsa dip uit een glazen potje. Kant-en-klaar uit de supermarkt. Heel makkelijk en ook niet heel erg duur. Per potje van 300 gram kost het iets meer dan 1 euro.

Zo ging dat door totdat ik een keer bij iemand anders zelfgemaakte salsa saus mocht proeven. Veel lekkerder en ook nog een heel erg goedkoop! Kijk…., daar loop ik warm voor! Natuurlijk heb ik haar salsa dip recept meteen opgeschreven. Het hoofdbestanddeel voor zelfgemaakte salsa dip zijn tomatenblokjes. Een blik (400 gram) van de basic variant kost 0,55 euro. Veel voor weinig dus. Als je eindresultaat dan ook nog een erg lekker is, dan is de keuze snel gemaakt. Gewoon lekker dippen voor weinig.

Omdat ik meerdere salsa dip recepten heb zet ik ze maar even bij elkaar op één pagina. Aan jou de schone taak om voor jou het lekkerste salsa dip recept te kiezen. Ze smaken allemaal prima.

Salsa dip recept 1 (de makkelijke versie)

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ½ ui fijngesneden
  • Klein handje fijngesneden lente-ui
  • Knoflook door de knoflookpers of knoflookpoeder
  • Kruiden als peper, zout, Mexicaanse kruiden, sambal, basilicum, oregano, peterselie, bieslook, neem max 3 kruiden uit deze lijst

Salsa dip recept 2

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 jalapeno peper of rood pepertje
  • 1 ui
  • 1/2 tl komijn
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout

salsa dip recept

salsa dip recept

Salsa dip recept 3 (met paprika)

  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Verse peterselie
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Salsa dip recept 4 (met verse tomaten)

  • 5 flinke rode tomaten
  • of 1 rode peper met of zonder pitjes.
  • 1 flinke ui
  • 15 gram verse koriander
  • citroensap
  • peper en zout naar smaak

salsa dip 5 met verse tomaten en munt

  • 500 g rijpe tomaten
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • ½ bosje verse koriander, fijngesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden verse munt
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • ½ theelepels gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepels gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 3 eetlepel Limoensap

salsa maken met nacho chips

salsa maken met nacho chips

Zelf salsa maken voor bij je nacho chips

De bereiding van zelfgemaakte salsa is heel simpel: grote dingen snij je klein. Dan ga je de groentes met een staafmixer te lijf. De kruiden doe ik er in stapjes bij. Steeds even proeven (ja dat moet nu eenmaal als kok ;))

Hoe moet tomatensalsa bewaren en hoe lang is salsa houdbaar?

Ik doe het in een schone jampot. Ik bewaar het in de koelkast. Zelfgemaakte salsa is dan 5 dagen houdbaar.

Tips bij het maken van salsa saus:

  • Groene pepers zijn milder dan rode pepers
  • Pepers zonder pitjes zijn nog minder heet
  • Ik smokkel wel eens: als het iets pittiger moet worden doe ik er een scheutje chilisaus bij

Lekker genieten zonder schuldgevoel

Het mooie van salsa saus is dat er maar weinig calorieën in zitten. In 100 gram salsa saus zitten 40 Kcal. Je krijgt een mooi klein portie groente binnen en weinig vetten. Uuuhmmm van de nacho chips heb ik het maar even niet opgezocht.

 

Latest Comments

  1. anja 29/12/2016

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.