Salamirolletjes met kruidenkaas in een toeter

Een leuk en super eenvoudig hapje, ik zag hem voor het eerst bij mijn schoonzusje. Heel veel simpeler gaan borrelhapjes niet worden denk ik.

Waarschuwing: als je de volgende ochtend een afspraak hebt is dit hapje misschien niet zo’n goed idee… er zit behoorlijk wat knoflook in dit borrelhapje dus pas op wanneer je ze maakt. Je gaat er wel een beetje van uit je mond en poriën ruiken.

Om het voor je omgeving iets makkelijker te maken kun je in plaats van salami ook wel cervelaatworst gebruiken, dan heb je alleen de knoflook van de kruidenkaas en niet ook nog eens van de salami maar eigenlijk is het met salami gewoon veel lekkerder dus dat beschouw ik maar even als het originele recept. Dit kun je ook goed als koud borrelhapje maken bij een warm / koud buffet.

Ingrediënten voor salamirolletjes met kruidenkaas

  • 1 pakje salami (met pepersalami is ook erg lekker)
  • 1 bakje kruidenkaas met knoflook en kruiden

Ja, dat was het al!

Hoe maak je salmirolletjes?

  • Neem een plakje salami uit de verpakking en leg hem plat meer
  • Besmeer de salami met een likje kruidenkaas
  • Rol de salami op in een soort toetertje (kegelvorm)
  • Je kunt nu leuk in de salami kijken en daar zie het wit van de kruidenkaas, dat ziet er gewoon mooier uit dan recht oprollen

Maak eens lekkere salamirolletjes in een toeter als borrelhapje

salamirolletjes met kruidenkaas, zo klaar en heel erg lekker

Varianten op deze salamirolletjes

  • Rol ook een beetje aangemaakte sla in de salami
  • Een stengeltje komkommer of paprika meerollen
  • Cervelaatworst gebruiken in plaats en salami
  • Gebakken gekaramelliseerde appeltjes meerollen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.