Roomkaasballetjes in een jasje van ham en pistachenootjes

Deze roomkaasballetjes waren de laatste keer met oud en nieuw erg populair. Sindsdien maak ik ze steeds vaker. De kaasballetjes hebben een lekker jasje van pistachenootjes en ham maar je kunt natuurlijk talloze andere jasjes verzinnen.

De komende tijd zal ik nog wel een paar andere recepten voor kaasballetjes op de site zetten, dan heb je voldoende inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan met deze lekkere borrelhapjes.

Zelf deze roomkaasballetjes maken? Lees hier het recept. Echt een makkelijk borrelhapje met kaas. Perfect voor een feestje

Zelf deze roomkaasballetjes maken? Lees hier het recept. Echt een makkelijk borrelhapje met kaas. Perfect voor een feestje

Welke kaas kan je gebruiken voor kaasballetjes?

Ik heb een mengsel van MonChou en feta gebruikt maar er zijn meer mogelijkheden. Deze variant is in ieder geval heel erg lekker.

Met dit recept maak je ongeveer 12 kleine borrelhapjes

Ingrediënten voor roomkaasballetjes met pistachenootjes en ham

  • 100 gram MonChou
  • 100 gram feta (of witte kaas)
  • 3 eetlepels gehakte pistachenootjes
  • 2 plakjes rauwe ham

Zo maak je roomkaasballetjes voor oud en nieuw klaar (of bij welk ander feestje dan ook)

  • Haal de MonChou en de feta een half uur voor je wil gaan kokkerellen uit de koeling
  • Met een vork prak je de beide kazen door elkaar, beginnen met 2 messen is vaak wel makkelijker.
  • De rauwe ham heel fijn snijden, echt tot gruis
  • Meng de helft van de ham door het kaasmengsel
  • Zet het kommetje weer terug in de koelkast om op te stijven
  • De pistachenootjes fijnhakken met een mes, leg de kruimels daarna op een schoteltje
  • De andere helft van de ham bij de nootjes doen en mengen
  • Haal na 30 minuten de kaas weer uit de koelkast
  • Draai er 12 balletjes van
  • Rol de balletjes door het pistachenootjes met ham kruim
  • Leg de balletjes op een mooi schaaltje en serveer ze met een prikkertje
  • Het beste is om ze nog even terug te zetten in de koelkast en dan pas te serveren, anders blijven ze net een beetje te zacht

Heb jij nog tips voor andere lekkere hapjes zoals deze? Laat dan hieronder even een reactie achter. Schot voor de boeg: roggebrood met kaas balletjes

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.