Rookkaas borrelhapjes voor luie donders

Ben jij een luie donder, of hou je gewoon van makkelijk en snel? Dan is dit borrelhapje met rookkaas echt iets voor jou.

Ik durf het eigenlijk niet eens een recept te noemen. Zo makkelijk is het.

Deze rookkaas borrelhapjes voor luie donders zijn binnen 5 minuten klaar (en dan doe je er al lang over)
Deze rookkaas borrelhapjes voor luie donders zijn binnen 5 minuten klaar (en dan doe je er al lang over)

Wat is rookkaas eigenlijk?

Rookkaas is gesmolten kaas met rooksmaak. Die rooksmaak kan je er in krijgen door de kaas te roken maar meestal voegen ze de rooksmaak gewoon toe helaas. die smolten kaas met rooksmaak laten ze daarna weer stollen en dan heb je dus rookkaas. De vorm van de kaas is die van een dikke worst. Je koopt het meestal in plakjes. Het mooie is dat het dus precies op de salami past, van onderstaand borrelhapje.

Het bruine randje van de rookkaas

Hoe zit het met dat bruine randje van de rookkaas? Kan je het bruine randje gewoon eten? Ja, het bruine randje wel. Soms is rookkaas verpakt in een soort plastic. Die kan je natuurlijk niet eten maar dat plastic haal je er makkelijk vanaf. Het bruine deel hoef je er dus niet vanaf te pielen.

Hoe maak je lekkere rookkaas hapjes?

Heel makkelijk: leg eerst een plakje salami of cervelaat op een plankje, leg er dan een plakje rookkaas op en herhaal dat 3 a 4x. Je hebt dan een toren met om en om rookkaas en salami. Snij de toren in 4 a 6 puntjes en steek er een prikkertje doorheen. Meer is het niet!

Voor een iets frissere variant van deze rookkaas hapjes:

Leg er ook een keer een laagje dungesneden (met een dunschiller) komkommer tussen. Dat is ook leuk voor de kleur.

Rookkaas revival dankzij koolhydraat-arm dieet en rookkaas crackers

Rookkaas is aan een soort revival bezig. Dat komt doordat steeds meer mensen geen koolhydraten willen eten. Met rookkaas kan je lekkere koolhydraat-arm crackers maken. Ik eet ze ook wel eens, niet vanwege koolhydraten ofzo… meer gewoon omdat ze erg lekker zijn. Wellicht ga ik ook nog wel eens iets schrijven op deze site over rookkaas crackers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.