Roggebrood hapjes met zalm en ei

Lekker hapje met roggebrood en zalmen ei. Roggebrood is een prima basis om heel veel soorten lekkere hapjes mee te maken. In dit geval gaan we dus zalm en ei gebruiken om de borrelhapjes mee te versieren maar het kan dus ook met heel veel andere ingrediënten.

Calorieën in roggebrood

In één snee roggebrood zitten ongeveer 94 calorieën en het mooiste is misschien wel dit: in één snee roggebrood zit maar 0.5 gram vet en daarvan is het grootste deel ook nog eens onverzadigd vet (en dat is beter dan verzadigd vet)

Wist je trouwens dat in één snee roggenbrood al 15% van je dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels en ijzer zit? Misschien wel een extra goede reden om hapjes met roggebrood te maken toch?

Dit recept is geschikt om ongeveer 16 borrelhapjes mee te maken maar dat kun je zelf aanpassen door de sneetjes roggebrood groter of kleiner te snijden, ik ga uit van 4 hapjes per sneetje roggebrood.

Ingrediënten voor roggebrood hapjes met zalm en ei

  • 4 sneetjes roggebrood
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bakproduct
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • Peper en zout naar smaak
  • Handje alfalfa
  • 2 eetlepels mosterdmayonaise

Hoe maak je deze roggebrood hapjes

  • Klop in een kom de eieren los met de slagroom en een beetje peper en zout (versgemalen)
  • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter of een ander bakproduct
  • Als de boter gesmolten is doe je het eimengsel in de pan laat je het langzaam stollen, steeds blijven roeren
  • Snij elk sneetje roggebrood in vieren
  • Snij elk plakje gerookte zalm ook in vieren en leg op ieder stukje roggebrood een plakje zalm
  • Schep op ieder plakje zalm een beetje van het eimengsel en daarna een klein beetje mosterdmayonaise op het ei doen
  • Garneer ieder ‘torentje’ met een beetje alfalfa
  • Leg de roggebroodhapjes op een mooie schaal en direct warm serveren

Laat een reactie achter