Roggebrood hapjes met Mon Chou en spek

Roggebrood met spek, dan denk je misschien meteen aan de winter en aan erwtensoep maar je kunt er ook een lekker en simpel een prima borrelhapje van maken. Roggebrood en spek horen dus niet alleen thuis in de keuken bij temperaturen van 10 graden onder nul, Elfstedenkoorts en wintertenen.

Roggebrood zebra’s

In dit recept gaan we stapeltjes maken van 3 lagen roggebrood met daartussen een soort crème van mon chou en gerookt ontbijtspek. Uiteindelijk snijden we het roggebrood in kleine blokjes. Als je dan vanaf de zijkant kijkt dan zie je een mooi patroon van licht (de Mon Chou vulling) en donker (het roggebrood), daarom noemen we deze hapjes ook wel zebra’s.

Roggebrood hapjes noemen we ook wel zebra's

Roggebrood hapjes noemen we ook wel zebra’s

De romige smaak van de Mon Chou samen met het pittige en zoute van ontbijtspek maakt dat dit een heel lekker roggebrood hapje is.

Dit recept is goed voor maken van 16 borrelhapjes

Ingrediënten voor roggebrood hapjes met Mon Chou en spek

  • 100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
  • 50 gram boter
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • Verse bieslook
  • 6 plakjes roggebrood

Hoe maak je deze roggebrood zebra’s?

  • Bak in een droge koekenpan even de plakjes ontbijtspek uit en laat ze even afkoelen, daarna in heel kleine stukjes snijden
  • Meng in een kom de roomkaas, boter en geraspte kaas en doe er de snippers spek doorheen, flink roeren tot het een homogene pasta is. Knip er nog wat verse bieslook doorheen.
  • Leg het eerste plakje roggebrood neer en smeer er een flinke laag van het mon chou mengsel op
  • Dan deze laag afdekken met een sneetje roggebrood en die ook weer besmeren met het mengsel en dan die laag weer afdekken met het derde sneetje roggebrood
  • Herhaal dit met de andere sneetjes roggebrood zodat je 2 stapeltjes van 3 lagen krijgt
  • Duw de stapeltjes een beetje aan
  • Wikkel elk stapeltje in plastic huishoud folie en zet ze een uur in de koelkast zodat ze lekker stevig worden
  • Voor gebruik haal je ze uit de koelkast en dan snij je met scherp mes elke stapel in 8 kleine stukjes

 

Laat een reactie achter