Bladerdeeg hapjes met brie

Brie uit de oven, dat is heerlijk maar hoe maak je van die brie nu een heerlijk borrelhapje? Met dit recept maak je eenvoudig in een paar stappen een lekker hapje voor bij de borrel of om te serveren bij een verjaardag.

Dit recept maken we eigenlijk in twee fases: eerst laten we het bladerdeeg knapperig en bros worden in de oven en daarna doen we er de “topping” op van brie, rode uien, lekkere kruiden en wat witlof. Klinkt ingewikkeld maar dat is het echt niet.

Ingrediënten voor 8 bladerdeeg borrelhapjes met brie

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 75 gram brie
  • Beetje oregano naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie om in te bakken
  • 1 stronkje witlof

Hoe maak je de lekkerste hapjes met brie en rode uien?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier bak in ongeveer 10 minuten de bladerdeeg vierkantjes bijna krokant
  • Ondertussen de ui pellen en snipperen
  • De witlof in dunne reepjes snijden
  • In een wok of hapjespan de uien roerbakken met een beetje olie tot de uien een beetje glazig worden
  • Na ongeveer 10 minuten doe je de witlofreepjes bij de uien en roerbak nog even door tot de witlof ook beetgaar is
  • Beetje oregano, peper en zout toevoegen naar smaak
  • Als de bladerdeeg vierkantjes licht krokant uit de oven komen schep je een beetje van het ui – witlofmengsel op ieder vierkantje bladerdeeg
  • Leg op ieder vierkantje een paar kleine stukjes brie
  • Zet de bakplaat weer terug in de oven en bak de hapjes verder af tot de brie heerlijk gesmolten is. Dat zal nog een minuut of 10 a 15 duren
  • Serveer de brie-uien hapjes warm op een mooie schaal

Perfect hapje voor feestjes en partijen

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.