Portobello geitenkaas hapje

De portobello is een minder bekende soort champignon. Het is het uit de kluiten gewassen broertje van de kastanjechampignon. Een portobello champignon heeft que smaak veel weg van de kastanjechampignon maar doordat ze hem zo lang door laten groeien heeft hij een iets vollere smaak. De hoed van deze champignon kan een doorsnede hebben van wel 14 centimeter!

Hoe bewaar je een portobello?

Een portobello kun je in de koelkast bewaren. Eet hem wel binnen 5 tot maximaal 7 dagen op maar het lekkerste is hij gewoon meteen vers van de groenteboer. Niet in de buurt leggen van sterk geurende artikelen in de koelkast, net als andere champignons neemt hij snel de geur aan van een ander product.

In Amerika is de portobello erg populair, daar leggen ze hem op de BBQ en dan maken ze er een soort broodje hamburger van, maar dan in de plaats van hamburger doen ze een portobello op het broodje. Ik weet niet wat ik er van moet denken….Volgens mij komt de portobello beter tot zijn recht in dit recept:

Ingrediënten portobello met geitenkaas

  • 4 portobello’s
  • 4 plakjes gebakken bacon
  • 1 kleine appel
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 theelepels honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De bacon even bakken in een droge koekenpan
  • De appel schillen en in kleine stukjes snijden
  • In een kom de geitenkaas geitenkaas in kleine stukjes snijden en de appel erbij doen
  • De bacon in kleine stukjes snijden en aan de appel en kaas toevoegen
  • 4 eetlepel honing toevoegen en even goed mengen
  • Het steeltje uit de portobello snijden, en het steeltje fijn snijden en bij de kaas doen
  • De portobello met de open kant naar boven op een ovenschaal neerzetten en vullen met het kaas appel bacon mengsel
  • De portobello ’s in de oven doen en na ongeveer 15 kan je smikkelen

Door zijn omvang misschien minder geschikt als borrelhapje maar het was te lekker om niet op de site te zetten.

variatietip: Portobello met brie en walnoten

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.