Monchou als je zwanger bent, mag dat?

Vorige week kwam een vriendin van me langs op de thee. Natuurlijk bleven we veel te lang kletsen en zo werd het gewoon een gezellig avondje. Ik maakte wat hapjes klaar en dus ook rookvleesrolletjes met monchou. https://www.borrelhapjes-maken.nl/hapjes-met-rookvlees/

Toen rees bij ons de vraag:

mag je eigenlijk wel MonChou als je zwanger bent?

We hebben het voor de zekerheid toch maar even opgezocht. Het mag gewoon! Daarna zaten we toch wel iets relaxter te smullen. We hebben trouwens ook meteen even of je rookvlees mag tijdens de zwangerschap: dat mocht ook!

Mag je monchou als je zwanger bent?
Mag je monchou als je zwanger bent?

In MonChou zit geen rauwe melk. Je kunt het dus veilig eten. Als er in een kaasje toch rauwe melk zit dan moet dat verplicht op de verpakking staan. Er staat dan: au lait cru oftewel rauwmelkse kaas op.

Zo kwamen we ook tot de conclusie dat je best lekkere cheesecake kunt eten als je zwanger bent. Als je de cheesecake maakt van monchou zit je gewoon goed. Voor mijn vriendin (erkend cheesecake verslaafde) een hele geruststelling. Ik durf wel een gokje te doen wat ze morgen gaat maken thuis.

Misschien is het idee voor mij om eens een top 10 hapjes tijdens de zwangerschap te maken. Hoewel je best veel dingen gewoon mag eten is het toch lastig. Wat mag je nou wel en niet eten?

Zeg het maar is er behoefte aan zo’n top 10 lijstje?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.