Mini ragoutbakjes met een luxe zalm vulling

Ragoutbakjes zitten op één of andere manier altijd in kerstpakketten. Ik weet niet precies waarom dat zo is maar bij mij is het al een paar keer raak geweest. Die bakjes kun je natuurlijk vullen met ragout, maar het is wel een beetje saai. Als je er een heel luxe aperitiefhapje van maakt met zalm dan heeft zo’n mini ragoutbakje meteen een heel andere uitstraling.

Ga eens experimenteren met die bakjes, er zijn zoveel leuke varianten te verzinnen.

Met deze luxe gevulde mini ragoutbakjes ben je helemaal klaar voor de feestdagen

Met deze luxe gevulde mini ragoutbakjes ben je helemaal klaar voor de feestdagen

Wat dacht je van de luxe variant met crème fraiche, gemarineerde zalm en een beetje kaviaar? Oké, echte kaviaar is onbetaalbaar maar fopkaviaar is een heel ander verhaal.

Waar koop je mini ragoutbakjes?

Ik weet in ieder geval dat de Jumbo ze heeft en dan heten ze mini-pasteibakjes. Kosten: euro 1,39 voor 12 stuks. Dat valt in ieder geval reuze mee. Jos Poels maakt ze ook. Die zijn te koop bij de Appie.

Ingrediënten voor mini ragoutbakjes met zalm en kaviaar

  • Doosje mini-ragoutbakjes
  • 100 gram (evt. gemarineerde) gerookte zalm
  • 1 klein bekertje crème fraiche
  • 2 eetlepels fopkaviaar
  • Paar sprietjes bieslook
  • 2 radijsjes
  • Beetje versgemalen peper

Zo maak je prachtige luxe hapjes met zalm

  • Bak de bakjes in de oven (160 graden, ongeveer 10 minuten
  • Doe in ieder bakje onderin een theelepeltje crème fraiche
  • Rol een stukje zalm op en zet het zalmrolletje rechtop in het bakje
  • Nu nog de garnering aanbrengen: ieder balderdeeghapje een lepeltje kaviaar
  • Zet een sprietje bieslook naast de zalm en maal een beetje peper over de hapjes
  • Snij een radijsje in heel dunne plakjes en zet op ieder zalmhapje een schijfje radijs
  • Meteen serveren wat mij betreft, dan zijn de bakjes nog een beetje warm

Met zo’n recept maak je de lekkerste hapjes voor de feestdagen/kerstdagen

Je kunt ze ook maken met een heerlijk vulling van zachte geitenkaas met lekkere rauwe Parmaham. Die zijn ook heel erg lekker. Je kunt ook verschillende vullingen maken, dan is er voor ieder wat wils.

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.