Mini quiche met peer en Roquefort voor een feestje

Een mini quiche lijkt een heel ingewikkeld hapje om te maken maar eigenlijk is het één van de meest eenvoudige soorten borrelhapjes die je maar kunt bedenken. Wat je nodig hebt is een muffin bakvorm een klein beetje geduld en fantasie om nog veel meer lekkere varianten te bedenken.

We maken nu een mini quiche met peer en Roquefort. De combinatie van peer en Roquefort ( een Franse blauwaderkaas) is een goede bekende in de keuken. Er zijn talloze varianten van deze combinatie bedacht. Het pittige van de blauwe kaas, samen met zoete van de peer is hemels.

Een voordeel van een mini quiche is trouwens dat ze vrij snel klaar zijn. Meestal is een kwartier in de oven al genoeg. Per oven kan het wel een beetje verschillen. Als het bladerdeeg mooi bruin en krokant is, en beetje gaat opbollen, dan is je quiche klaar om te serveren. Met dit recept kan je 12 borrelhapjes maken.

Ingrediënten voor Mini quiche met peer en Roquefort

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 handperen (zoals Doyenne du Comice of Conference)
  • 100 gram roquefort
  • 100 gram yoghurt
  • 100 ml room
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel olijfolie

Hoe maak je deze mini quiche?

  • Laat de oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien
  • Schil de peren, haal het klokhuis er uit en snij elke peer in kleine stukjes
  • De kaas verbrokkelen
  • Kluts de eieren in een kom een beetje los
  • Doe de kaas, peren, yoghurt en room bij de eieren en roer het even goed door elkaar
  • Snij elk plakje bladerdeeg in vieren (kruislings snijden)
  • Vet de muffinbakvorm lichtjes in met een beetje olie
  • Leg in elk holletje van de vorm een plakje bladerdeeg
  • Schep in ieder holletje een lepel van het kaas peer mengsel
  • Zet de mini quiches in de oven en na ongeveer 15 minuten heb je heerlijke mini quiches.
  • Warm serveren

 

mini quiche in voorbereiding

mini quiche in voorbereiding

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.