Mini quiche met Chorizo en Brie

Een lekker en eenvoudig borrelhapje om te maken is de mini quiche. Het is een kleine hartige taart. Je hebt er niet veel voor nodig: een paar plakjes bladerdeeg en een lekkere vulling. Met die vulling kun je eindeloos variëren. De basis blijft hetzelfde: eitje, een eetlepel bloem en twee eetlepels slagroom maar met de andere ingrediënten kun je eindeloos veel variaties maken. Zelf gebruik ik dit recept om de restjes kaas en vleeswaren van andere borrelhapjes mee op te maken als ik een borrel of een feestje geef. Opvallend hoe snel deze hapjes altijd weer op zijn.

Dit is trouwens een leuk recept om samen met kinderen te maken. Laat ze zelf kiezen wat voor vulling ze willen. (en ga niet moeilijk doen als ze gekke combinaties willen, laat ze lekker experimenteren)

In dit geval heb ik gekozen voor chorizo met brie maar er zijn dus heel veel andere mogelijkheden om deze bladerdeeghapjes te vullen.

De hoeveelheden brie en chorizo zijn redelijk vrij, door bijvoorbeeld iets meer brie te gebruiken is het niet zo dat je mini quiche zal mislukken. Later zal ik op deze website nog een aantal andere suggesties doen. Met dit recept kun je 12 mini quiches maken.

Ingrediënten voor mini quiche met brie en chorizo

  • 80 gram brie
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 60 gram chorizo (plakjes)
  • 1 theelepel olie om het muffin bakblik mee in te vetten
mini quiche maak je heel eenvoudig in een muffin bakblik

mini quiche maak je heel eenvoudig in een muffin bakblik

Bereiding mini quiche

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • Kluts in een kom het ei samen met de slagroom en de bloem
  • Snij de Brie en de chorizo in heel kleine blokjes en doe die ook in de kom
  • De inhoud van de kom nogmaals goed door elkaar mengen
  • Snij nu de plakjes bladerdeeg in vieren
  • Het muffin bakblik lichtjes invetten, ik doe dat door een beetje olie op een keukenpapiertje te doen en die even door de holletjes van het bakblik te halen
  • Bekleed de bodem van elk holletje met een stukje bladerdeeg
  • In elk holletje doe je ook een lepel van je brie chorizo mengsel
  • Het bakblik kan nu de voorverwarmde oven in en na ongeveer 15 minuten is je mini quiche borrelhapje klaar

De mini quiches kunnen nu de oven in

De mini quiches kunnen nu de oven in

deze mini quiche heerlijk om van te watertanden

deze mini quiche heerlijk, om van te watertanden

Latest Comments

  1. magnetron kopen 15/07/2012
  2. Thea 27/04/2015

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.