Mini Quiche maken met rode uien

Een mini quiche maken is heel eenvoudig te maken. Je hebt er bladerdeeg voor nodig voor de bodem, en eieren, kaas , iets van room en iets lekkers voor de vulling. Soms voeg je nog wat lekkere kruiden toe maar eigenlijk komt elke mini quiche neer op hetzelfde basisprincipe.

De smaak van de quiche bepaal je met name met de soort kaas, en de extra ingredienten. Deze quiche gaan we maken met rode uien en geitenkaas. Dit recept is wel een lekker budget hapje: uien kosten bijna niets, maar ze zijn wel heel erg lekker!

Nog een tip voor het maken van budget borrelhapjes: in dit recept moet wat slagroom, ik keek zelf dan altijd in de koeling maar er bestaat ook lang houdbare slagroom en die staat meestal bij de lang houdbare melk etc. Zo’n pakje slagroom is veel goedkoper dan verse slagroom.

Ingredienten voor mini quiche maken met rode uien

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 kleine ‘normale’ ui
  • 2 eieren
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 125 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Extra benodigdheden: 1 muffinvorm voor 12 normale muffins

rode uien zijn heerlijk in een mini quiche

rode uien zijn heerlijk in een mini quiche

Zelf mini quiche met rode uien maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Pel de uien en snij de uien in redelijk grove stukken
  • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en bak daarin de uien tot ze zacht en mooi lichtbruin zijn
  • Klop in een kom eieren los samen met de slagroom en alle kruiden, peper en zout naar smaak toevoegen
  • Snij de ontdooide plakjes bladerdeeg in vieren
  • Vet de muffinsvorm een beetje in en bekleed ieder holletje het een klein plakje bladerdeeg
  • Schep in ieder holletje een flinke lepel van de gebakken uien
  • Verkruimel in elk holletje een beetje geitenkaas
  • Giet in elk holletje een beetje van het ei-slagroommengsel
  • Zet het muffinblik met mini uienquiches in de oven (ongeveer 15 minuten)
  • Serveer de mini quiche met rode uien warm

Voor wie graag een beetje extra zoet in de quiche wil: ik heb er laatst een handje rozijnen bij gedaan, smaakte prima!

Latest Comments

  1. Sabina Heidebrink 19/09/2016

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.