Mini quiche met kip en paprika uit een muffinblik

Mini quiches zijn waanzinnig lekkere borrelhapjes. Je maakt ze heel makkelijk zelf met bladerdeeg en een muffin bakblik.

Kleine quiche hapjes zijn in de supermarkt niet te betalen naar mijn smaak. Voor een paar mini quiches ben je al snel een paar euro kwijt terwijl je er zelf voor dat geld een hele stapel voor kunt maken.

mini quiche met kip en paprika: perfect borrelhapje voor oud en nieuw

mini quiche met kip en paprika: perfect borrelhapje voor oud en nieuw

Nog belangrijker: zelfgemaakte hartige mini taartjes zijn ook nog eens veel lekkerder!

Deze hapjes maak ik meestal rond oud en nieuw. Zoek je andere recepten voor mini quiches? Kijk dan even op deze pagina.

Voor 6 mini-quiches met kip en paprika heb je het volgende nodig

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • Scheutje kookroom of slagroom
  • Halve rode paprika
  • 100 gram gerookte kipfilet (of kleine blokjes gebakken kipfilet)
  • Peper en zout
  • 50 gram geraspte kaas

Zo maak je lekkerste kleine quiche hapjes met paprika en kip klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien
  • Vet de holletjes van het muffin bakblik in
  • Bekleed de holletjes met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in op de bodem met een vork
  • Snij de paprika fijn
  • De gerookte kipfilet ook in kleine blokjes snijden
  • Meng de eieren met de room en doe er naar smaak wat peper en zout bij
  • Schep de kip, geraspte kaas en de paprika door het ei-mengsel
  • Vul de bakjes met dit mengsel
  • Zet het bakblik in de oven en wacht 20 a 25 minuten
  • Klaar ben je!

Echt niet moeilijk om te maken en het ziet er altijd heel feestelijk uit.

Laat een reactie achter