Mini quiche hapjes met spinazie en feta

Als je een lekker luxe vegetarisch hapje wil maken uit de oven dan zijn deze mini quiche hapjes met spinazie en feta echt een aanrader.

Ik gebruik een mini muffin bakvorm om ze te maken. Erg handig die kleine bakvormpjes.

mini quiche hapjes met spinazie en feta: heel makkelijk om te maken en je hebt er altijd veel te weinig van, zo lekker zijn ze!

mini quiche hapjes met spinazie en feta: heel makkelijk om te maken en je hebt er altijd veel te weinig van, zo lekker zijn ze!

Met dit recept maak je heel makkelijk 16 kleine quiche hapjes en dat zijn er altijd veel te weinig, ze zijn meestal meteen op. Je kunt ze zowel warm als koud serveren maar ze krijgen normaal gesproken nooit de kans om koud te worden.

Ingrediënten voor mini quiche hapjes met spinazie en feta

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 groot ei
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 150 gram verse bladspinazie
  • 100 gram feta
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje olie om mee in te vetten en voor het wokken
  • Snufje oregano

Zo maak je de perfecte mini quiches met feta en spinazie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Snij ieder blaadje bladerdeeg in 4 vierkantjes (totaal dus 16)
  • Vet de holletjes van mini muffinvorm in met wat boter of olie
  • In ieder holletje doe je een plakje bladerdeeg, dat de puntjes overhangen in geen probleem, dat staat straks juist leuk
  • Nu gaan we met de vulling aan de slag:
  • Ik snij de spinazie eerst een beetje fijner, dat is straks makkelijker met vullen
  • Doe een beetje olie in de wok en roerbak de spinazie kort met een teentje knoflook erbij tot de spinazie geslonken is
  • Laat de spinazie goed uitlekken en wat afkoelen in een vergiet
  • Klop de eieren los in een kom met de kookroom en doe er een snufje oregano (en eventueel peper en zout) bij
  • Snij de feta in heel kleine blokjes en meng die door de spinazie, een paar blokjes feta apart houden
  • Doe nu de spinazie in de holletjes
  • Leg op iedere mini quiche nog een halve cherrytomaat en wat feta
  • Schep in ieder holletje een lepeltje van het eimengsel
  • Nu kunnen de mini quiches de oven in
  • Na ongeveer 25 minuten zijn de mini quiche hapjes klaar
  • Kijk wel ook eerder even hoe snel ze gaan, lichtbruin is bijna klaar!

Op deze pagina staan nog veel meer mini quiche hapjes

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.