Mini quiche ham kaas recept

Ham en kaas zijn een prima combinatie, dat is al veel vaker gebleken. Waarschijnlijk vond ik daarom ook deze mini quiche hapjes met ham en kaas ontzettend lekker. Voor het eerst bij een vriendin gegeten, in sindsdien niet meer weg te denken op mijn eigen feestjes. Deze mini quiche ham kaas hapjes maak je heel eenvoudig in een muffin bakblik. Ze zijn zo klaar, en bijna iedereen vindt ze heerlijk.

mini quiche ham kaas
mini quiche ham kaas

Wat heb je nodig voor mini quiche ham kaas?

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Een ei (het liefst een biologisch ei natuurlijk)
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 g lekkere ham van de vleeswaren afdeling (zelf neem ik graag rauwe ham)
  • Een snufje gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer een eetlepel paneermeel
  • 75 gram crème fraiche (Dat is ongeveer de helft van zo’n klein bakje crème fraiche)
mini quiche met ham en kaas is erg lekker met Coburger ham
miniquiche met ham en kaas is erg lekker met Coburger ham

Zo maak je deze heerlijke ham kaas hapjes klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Pak een muffin bakblik en vet de holletjes in
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, en snij ieder plakje kruislinks in 4 delen
  • Je hebt nu 12 stukjes bladerdeeg, leg in ieder holletje een klein plakje bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg
  • In een kommetje klusje het ei en voeg je de geraspte kaas en de crème fraiche toe
  • Snij de ham in dunne reepjes en doe die ook in het kommetje
  • Als laatste doe je de kruiden dus de oregano, peper en zout erbij naar smaak
  • Leg op het bladerdeeg vierkantje een klein beetje paneermeel, dat helpt tegen te natte mini quiche hapjes (paneermeel neemt de nattigheid mooi op)
  • Schep in ieder holletje een gelijk deel van het hij met kaas mengsel
  • Het muffin bakblik met de mini quiche ham kaas hapjes kan nu de oven in
  • Na ongeveer 10 à 15 minuten zijn je ham kaas borrelhapjes klaar

Het is een supermakkelijk hapje om zelf te maken en ze lukken eigenlijk altijd. Dit hapje is altijd populair op verjaardagen, maar het is ook een leuke om te gebruiken bij de eerstvolgende paasbrunch.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.