Mini pizza hapjes van diepvries pizzadeeg

Wie deze site regelmatig bezoekt weet dat ik dol ben op makkelijke hapjes. Hoe simpeler hoe beter wat mij betreft. Soms maak ik iets ingewikkelds maar meestal is het bloedje simpel.

Voorbeelden van mini pizza hapjes

Mini pizza met peer en blauwe kaas

Makkelijk pizzadeeg voor mini pizza hapjes

Afgelopen week zag ik iets nieuws in het vriesvak liggen: kant en klaar diepvries pizzadeeg. Het heeft dezelfde verpakking als bladerdeeg maar het is dus pizzadeeg. Super handig! Ik had al eerder zo’n grote rol pizzadeeg gekocht maar ja, dat is meteen weer zoveel en je moet het wel in 1 keer opmaken. Deze versie is net zo groot als een plakje bladerdeeg, dus perfect voor een paar kleine pizza’s of pizza-hapjes als je zo’n plakje in vieren hakt.

mini pizza hapjes maken van diepvries pizzadeeg
mini pizza hapjes maken van diepvries pizzadeeg

Ik heb meteen 2 pakjes gekocht en ben er mee aan de slag gegaan. De eerste resultaten zie je hieronder en ik kan je nu alvast verklappen: er gaan nog veel meer experimenten volgen! Heerlijk!

Iedereen zijn eigen kleine plaatpizza!

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak: de één wil pizza met salami, de ander wil juist weer ham en ik ga zelf uit mijn bol voor pizza met blauwe kaas. Je kunt nu iedereen zijn eigen pizza laten beleggen. Erg handig en het scheelt je een hoop gezeur achteraf. “he, waarom doe je nou blauwe kaas over dat stuk met salami…!!”

Kan je ooit teveel tomatensaus op je pizza hebben?

Tsja, wat mij betreft niet! Als je zelf je pizza maakt dan heb je ook op dat soort dingen invloed. Gewoon lekker veel saus er op doen en wel even goed laten afkoelen voordat je je tanden er in zet.

Voor mezelf een lekkere mini pizza met champignons en blauwe kaas
Voor mezelf een lekkere mini pizza met champignons en blauwe kaas

Hoe smaakt het?

Ik had een pakje gekocht van Koopmans. Het werkt super makkelijk, eigenlijk net als bladerdeeg. De smaak is prima en het is een lekkere dunne bodem. Als je juist een fan bent van die Big American pizza’s dan zal je de bodem te dun vinden. Je moet ze ook heel even laten staan, bij het afkoelen worden ze knapperiger. Ik had er veel saus op gedaan, dan blijft de bodem een beetje slap. Dat is wel jammer maar er valt prima mee te leven.

Doordat het zo makkelijk werkt en je ook een klein portie kunt maken ga je toch eerder zelf even pizza-tje maken denk ik. Als je eerst zelf deeg moet maken haak ik toch vrij snel af. Je kunt het ook vers kant en klaar kopen maar dat is dan wel meteen voor een complete gezinsmaaltijd. Kortom: dat diepvries pizzadeeg is vooral heel makkelijk. Je kunt er trouwens ook gewoon een grote plaatpizza van maken: gewoon 6 stukken naast elkaar leggen!

Een andere optie is met een uitsteekring/glas/blikje kleine rondjes steken uit het pizzadeeg, handig voor wie perse een ronde mini-pizza wil hebben maar ik denk dan toch snel: zonde van het deeg! Ach ja, ieder zijn ding.

Hoe snel maak je een mini plaatpizza klaar?

5 minuten ontdooien, beetje tomatensaus er op, dan je favoriete beleg en kaas en dan 15 minuten in de oven. Hoe simpel wil je het hebben?

Binnenkort volgen er een paar recepten en foto’s van mijn eerste probeerseltjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.