Mini pizza bolognese van bladerdeeg

Met bladerdeeg kun je heel eenvoudig mini pizza’s maken. Natuurlijk heeft een echte pizza een ander soort bodem maar dit is echt een prima borrelhapje naar mijn smaak.

Het voordeel is dat bijna iedereen bladerdeeg en pizza lust en dit borrelhapje is ook nog eens heel goedkoop om zelf te maken. Dit is een prima hapje om je budget voor je feestje niet in één keer stuk te slaan.

Er zijn op basis van dit recept natuurlijk heel veel varianten te bedenken: andere soorten kaas, combinaties met fruit, andere groenten…. Die recepten komen in de loop van de tijd allemaal op deze site te staan maar laten we met een klassieker beginnen: de pizza bolognese

Met dit recept kun je 16 mini pizza borrelhapjes maken

Ingrediënten mini pizza bolognese

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram gehakt
  • 1 kleine ui
  • 8 champignons
  • 1 pot rode pastasaus
  • 1 handje gerapte belegen kaas

Hoe maak je mini pizza’s van bladerdeeg?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Snipper de ui en snij de champignons in plakjes
  • Rul het gehakt in een koekenpan samen met de ui en de champignons, overtollig vocht afgieten voor je het op de mini pizza doet
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de plakjes op een bakplaat met ovenpapier
  • Bestrijk ieder plakje met een theelepeltje rode tomaten pastasaus
  • Schep op ieder hapje een lepeltje van het gehaktmengsel
  • Een beetje geraspte kaas er over en klaar ben je
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en na ongeveer 15 minuten zijn je mini pizza’s klaar

 

Tomatensaus

Tomatensaus

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.