Mini ham-kaas croissants met eindelijk voldoende ham en kaas

Ken je dit? Je loopt bij een bakkertje naar binnen omdat je onweerstaanbaar veel trek hebt. Je kiest na veel wikken en wegen toch voor de ham-kaas croissant. Dan loop je er intens tevreden en ook schuldbewust (oh jee, de bikini-tijd komt er weer aan!) mee naar buiten. Je neemt je eerste hap en je proeft…. Vrijwel geen ham en al helemaal geen kaas!

Nou is een gewoon croissantje ook best lekker, maar als ik dan zo’n ding koop dan wil wel ham en kaas proeven. Die is waarschijnlijk achtergebleven in de oven van de bakker maar het zit in ieder geval niet proefbaar in mijn ham kaas croissantje. Boed-irritant!

mini ham-kaas croissants: En nu ben ik het zat! Als de bakker niet genoeg ham en kaas in die croissants doet, dan doe ik het zelf wel

En nu ben ik het zat! Als de bakker niet genoeg ham en kaas in die croissants doet, dan doe ik het zelf wel

Een paar weken geleden bij de bushalte:

Ik sta te wachten op lijn 1 en ik moest 5 minuten lang kijken naar die abri met een hele grote advertentie van een croissantje die je zelf kunt afbakken. Dat was de bloody limit! Nu ga ik de proef op de som nemen:

Is het dan echt niet mogelijk om een ham-kaas croissantje echt naar ham en kaas te laten smaken?

De uitslag is: dat kan dus wel! Gewoon dik ham en kaas op die croissant doen en dan smaakt het 100 x beter dan die units van de bakker. Misschien ligt het aan de bakkers waar ik kom maar echt: volgens mij kan het makkelijk beter. Waar zou het aan liggen? Puur geld?

Wat heb je nodig voor échte mini ham-kaas croissantjes?

  • 1 blik croissantdeeg
  • Paar plakjes ham
  • Paar plakjes kaas
  • 1 ei of een beetje melk
  • Flinke trek

ehmmmm dit recept is dus niet echt gezond en ook bepaald niet calorie-arm

ehmmmm dit recept is dus niet echt gezond en ook bepaald niet calorie-arm

Zo maak je kleine ham-kaas croissantjes die echt naar ham en kaas smaken

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
  • Rol de lap deeg uit, daarvoor moet je eerst het blikje open zien te krijgen en ik vertel lekker niet hoe dat moet. De eerste keer is het best spectaculair!
  • Ik had deeg voor grote croissants gekocht en heb ze zelf iets kleiner gesneden, van de ‘verkeerde’ perforaties zie je later niks meer terug. Wel driehoekjes snijden
  • Beleg het hele driehoekje met ham en kaas
  • Oprollen en wel beginnen bij de brede onderkant
  • Besmeer je croissant-hapjes met wat geklutst ei, of met wat melk
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier
  • Zet ze 5 a 10 minuten in de oven
  • Als ze er mooi bruin uitzien haal je ze eruit en dan kan je ervaren dat een ham-kaas croissant hapje echt naar ham en kaas kan smaken

Ligt het aan mijn bakker of hebben jullie andere ervaringen? Laat het hieronder even weten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.